Pacificar el litoral calellenc nova proposta pels pressupostos participatius

av maritima

Una altra proposta que s’ha presentat per als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calella és recuperar l’avinguda marítima, un projecte que ja es va presentar l’any 1929 l’arquitecte calellenc Jeroni Martorell i Terrats.

Albert Arcas és l’impulsor que vol intentar tornar a posar damunt de la taula la pacificació del litoral calellenc amb els vianants. Ell és geòleg especialista en el medi ambient marí. Actualment es dedica a la docència.

L’objectiu del projecte és “organitzar l’ús de l’espai litoral de Calella per tal de millorar el gaudi i seguretat pels vianants a peu i facilitar la mobilitat i els serveis d’aparcament per bicicletes i vehicles de motor durant tot l’any.” Podeu trobar la proposta completa aquí

Arcas creu que la ubicació de tots els bars i restaurants a peu de sorra signifiquen que Calella es vol obrir al mar durant tot l’any i aquesta proposta pretén que se’n beneficiïn tots els passejants.

Ha intentat connectar la gent amb la platja intentant pressupostar els mínims diners. El cost total d’aquest projecte és d’aproximadament 70.000 euros.
En la senyalització, que tindria un cost de 2.500 euros, 8.000 euros en l’abalisament del carril bici i la instal·lació de dos desfibril·ladors que tindria un cost de 16.800 euros.

Els altres 42.000 euros restants estarien dividits en maquinària i brigada de serveis i obres de l’Ajuntament i informació a la població.

Arcas ha volgut posar l’èmfasi en la possibilitat de dur a terme altres projectes, ja que el seu té un cost relativament baix pel canvi que podria proporcionar a la ciutat. Per altra banda el seu projecte també posa en relleu un canvi de direcció de carrers, concretament a la zona de la Riera Capaspre, perquè generi una circulació més fluida a la rotonda de la riera (N-II).

Podeu escoltar l’entrevista a l’Info Vespre de l’Albert Arcas:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat