Cs considera que l’ampliació situarà l’Hospital de Calella com un centre de referència al territori

Gomis en el Ple presencial de Juny.
Gomis en el Ple presencial de Juny.

L’anunci de l’ampliació de l’hospital ha estat rebut amb sorpresa i il·lusió per Ciutadans. De fet el seu grup parlamentari- fa tot just un any- ja va fer una petició al Parlament de Catalunya sobre la millora de les instal·lacions del centre sanitari. En una entrevista al programa La Ciutat, el portaveu de Ciutadans, Guillermo Gomis, ha celebrat la notícia i ha coincidit amb la resta de partits del consistori en assegurar que suposarà un gran progrés per la ciutat i el conjunt de la comarca. En termes de mobilitat el regidor taronja i vicepresident de Gestvia, ha avançat que estan contemplant destinar les places dels apartaments Toyca pels treballadors de l’hospital.

Gomis ha dit que el projecte d’ampliació era una inversió necessària i que situarà a l’hospital de Calella com un dels de referència al territori. També ha reconegut que la notícia els va agafar per sorpresa, malgrat que el seu partit ja havia fet peticions al Parlament per a la modernització de l’hospital.

Davant les nostres demanades i veient la situació actual de l’hospital de Calella, el nostre grup de Ciutadans al Parlament, va fer una petició al Govern per saber com estava el tema de l’ampliació. Sabíem que s’estava treballant alguna, però ens va sorprendre l’anunci. De fet és una gran notícia per Calella i pel conjunt del territori. El nou hospital serà un referent comarcal i evitarà que la gent s’hagi de desplaçar fins a altres municipis.

Gomis també ha exposat que l’ampliació, dotada amb 36 MEUR, millorar la qualitat assistencial, les condicions de treball dels sanitaris i modernitzarà la infraestructura.

Quant a mobilitat, el regidor de la formació taronja, com a vicepresident de Gestvia, ha avançat que estan contemplant destinar les places dels apartaments Toyca pels treballadors de l’hospital. Fins ara els professionals aparcaven darrera Can Saleta, on l’Ajuntament preveu construir un nou aparcament digitalitzat de tres plantes alçades amb capacitat per a 300 vehicles. Amb tot, des de Gestvia i per tal de no reduir l’oferta d’aparcament quan comencin les obres d’ampliació, també s’estan estudiant habilitar altres bosses d’aparcament, com la de la Riera Capaspre.

La primera opció que tenim sobre la taula és destinar l’aparcament dels Toyca per als professionals. Després també estem analitzant si reprenem el projecte de la bossa d’aparcament de la Riera Capaspre. Hem de tenir en compte que amb les obres de l’Aldi i de l’Hospital sorgirà una necessitat de places d’aparcament i hem de seguir treballant per augmentar l’oferta. De moment no contemplem destinar els terrenys del Salicrú per a fer un aparcament pels professionals.

Encara en termes de mobilitat, Gomis no aposta per la construcció d’un ramal que faci d’enllaç directe amb l’autopista C-32 i ha avançat que l’Ajuntament ja treballa en un pla de mobilitat que pugui estudiar alternatives pel flux de la circulació.  

Hem de tenir en compte que la C-32 a partir de l’any que ve no serà una autopista de peatge i serà complicat que algú vulgui invertir per fer un ramal. En una reunió que vam tenir en Gestvia ens van comunicar que l’Ajuntament ja està treballant la mobilitat, no descarten cap opció, però que els preocupa i són conscients que cal treballar en una alternativa.

En referència a les obres de l’Aldi, Gomis ha exposat que Gestvia encara no té constància de quan es començaran a executar, i de retruc, quan caldrà ampliar l’oferta d’aparcament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat