PAH i Ajuntament frenen un desnonament a Calella

imatge d'arxiu

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Maresme i l’Ajuntament de Calella han aconseguit parar un desnonament d’una família que viu al Rierany dels Frares i que no ha pogut pagar la seva hipoteca a causa de l’atur i la crisi econòmica. Ara tant la regidoria de Serveis Socials com la PAH estan donant suport a les negociacions entre la família i el Banc Santander per aconseguir un lloguer social a les seves possibilitats econòmiques.

Lídia Moreno, de la PAH del Maresme Nord, ha dit que el procés ha estat llarg i complicat, i que el desnonament estava fixat per al dia 15 d’abril. Ha destacat el paper de l’Ajuntament en la resolució del conflicte i ha assegurat que vetllaran conjuntament amb Serveis Socials la quota de lloguer social que finalment s’imposi a la família. “La regidora de Benestar Social d’aquí Calella, Margarita Valls també ha col·laborat bastant en parlar amb l’entitat i ella va aconseguir també aturar el desnonament“.

Lídia Moreno ha explicat que la relació amb l’actual equip de govern és bona, tal com ja ho va ser l’anterior legislatura, quan la relació la tenien amb Núria Parella, Jordi Sitjà i Montserrat Candini. Ara, per seguir en contacte amb la nova àrea de Serveis Socials, han planificat per al dia 25 d’abril al matí una trobada a l’Ajuntament per parlar amb la regidora Margarita Valls i tècniques de l’àrea.

Lídia Moreno ha destacat que fins ara tant la seva entitat com Serveis Socials han treballat de forma coordinada i sense solapar-se, però darrerament el contacte directe amb l’Ajuntament havia disminuït. Lídia Moreno explica perquè: “També és veritat que no hem tingut tants afectats de Calella i ara tornem a reiniciar una mica aquestes converses. També ha canviat una mica tot. Els bancs són d’una altra manera, nosaltres també, i hi ha una llei nova que esperem que no la tombin, i començarem a parlar“.

Una de les qüestions que es tractaran a aquesta trobada entre la PAH i l’Ajuntament és la problemàtica per habitatges ocupats il·legalment, però per casos de necessitat, i intentaran parlar de com millorar els fluxes d’informació i derivació cap a Serveis Socials de gent amb problemes hipotecaris. “Nosaltres tenim un parell o tres d’ocupacions per necessitat i trobem que si que l’Ajuntament fa la seva feina però si hi ha ocupacions per necessitat habitacional vol dir que alguna cosa falla. Nosaltres volem mirar què és el que falla, si és l’afectat que no fa les passes que ha de fer i per això no s’acosta a Serveis Socials i no se’ls pot donar ajuda o informació, o potser és que hi ha alguna altra cosa que no funciona bé. I anem a parlar a veure què podem millorar“.

Lídia Moreno espera que a la reunió també hi sigui present l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, tal com ja ha fet en altres trobades.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Miquel Muliterno Martinez ha dit:

    Hola me alegro mucho que se haya parado este desahucio en Calella, pero podríais poner una foto actual y no de una que se hizo cuando vinieron los compañeros que fueron de Córdoba a Bruselas caminando.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *