Els pallassos d’hospital del Sant Jaume de Calella reclamen el reconeixement de la professió

IMG-20181102-WA0021

Clara Casado és la responsable del programa Pallassos d’Hospital que s’està duent a terme en l’últim any al Sant Jaume de Calella, centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i sota l’aixopluc de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital. Aquest cap de setmana assistirà a la trobada nacional de pallassos d’hospital que es farà a Fuerteventura i que aplegarà gent de Valencia, Balears, Euskadi, Castella-La Manxa i Castella-Lleó, Astúries i Canàries. Un dels objectius de les jornades és constituir la primera federació d’associacions i organitzacions de pallassos d’hospital.

Casado ha explicat que el col·lectiu necessita regular i unificar criteris professionals i, alhora, tenir-ne el reconeixement. Aquest és un dels objectius de la trobada que es farà entre demà divendres i diumenge a Fuerteventura.

El que es demana tant si és cobrant com de forma voluntària és que els requisits estiguin recollits al perfil del pallasso. En el marc de les jornades es presentarà la Federació de Pallassos d’Hospital perquè aquesta feina tingui el reconeixement de professió.

Els somriure és el grup de pallassos d’hospital que hi ha al Sant Jaume de Calella. Són quatre nois i una noia, la Clara, que s’organitzen en parelles per fer les visites setmanals a l’àrea de Pediatria. La seva arribada, cada dimecres a la tarda, és una de les més esperades pels petits ingressats i les seves famílies.

A mitjans de novembre ampliaran la seva tasca als llits d’Oncologia. La responsable del programa exposa que ells com a professionals han rebut una formació específica per actuar davant de situacions clíniques i mèdiques diverses, i que en tot cas treballen sempre de la mà de l’equip mèdic i d’infermeria del centre.

Arribes i demanes permís per entrar a l’habitació i et pots trobar amb situacions molt dures. Per això sempre treballem conjuntament amb l’equip mèdic: ens diuen com està el pacient per adaptar la nostra feina. A vegades treballem amb els pares i l’entorn. Ara a pediatria de l’Hospital però també en d’altres àrees.

Si tenen temps, els pallassos d’hospital també escampen somriures a l’hospital de dia, per les sales externes de pediatria o a les sales d’espera. Fins i tot, en dibuixen a qui es troben per l’ascensor. També cuiden dels professionals sanitaris a qui, diu Casado, també intenten facilitar-los la feina.

Les infermeres ens reben amb un sormiure i els facilitem la feina. Si som allà, el nen riu i està content i elles poden fer les cures més fàcil.

Un seguit d’experiències que els pallassos d’hospital del Sant Jaume de Calella compartiran amb altres col·legues a la primera trobada nacional que es farà a Fuerteventura.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a la responsable del programa de pallassos d’hospital a Calella, Clara Casado.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat