Parella, sobre l’Escola Salicrú a la Fàbrica: “El començament de l’obra és imminent”

Aquests dies s’està acabant l’enderroc de la nau central i la tinent d’alcaldia de Gestió Patrimonial, Núria Parella, ha afirmat que s’està complint el calendari de les obres de preparació de la fàbrica per permetre l’entrada dels operaris. Només quedarà pendent la calefacció, que no condiciona l’inici de les obres.

La Fàbrica Llobet-Guri ja està pràcticament a punt perquè comenci l’obra per ubicar-hi la nova escola Salicrú de Calella. Núria Parella ha comentat que les obres començaran, amb tota probabilitat, dins d’aquest 2016, i que s’haurà de fer una segona reunió de coordinació amb tots els agents implicats i allà es decidirà quan començaran les obres. “El començament de l’obra és imminent. El dia exacte no el puc dir, però entre finals de novembre i la primera setmana de desembre“.

Parella ha indicat que si tot va bé, pel desembre les dependències municipals també s’hauran traslladat. La tinent d’alcaldia ha plantejat la possibilitat que els terminis per fer l’obra s’escurcin, però el que ha deixat clar és que  no s’allargaran més dels 14 mesos contemplats en el projecte.

Núria Parella ha comentat que la comunitat educativa demana saber una data d’inici d’obres i del trasllat, però la tinent d’alcaldia no es mulla i segueix el consell del Departament d’Ensenyament que recomana no posar dates a aquestes qüestions. “No podem assegurar que sigui al setembre, i si no pot ser al principi de curs, serà després. Sobre la marxa ho acabarem de veure, depen de com vagin les obres. El departament ens ha dit que no hi ha problema, que es fan trasllats quan les obres acaben sempre que corri pressa“.

La tient d’alcaldia de Gestió Patrimonial també ha parlat dels efectes de la nova escola a la zona central de la ciutat un cop estigui inaugurada. Ha comentat que s’han fet estudis per evitar que la mobilitat sigui conflictiva. Parella: “La policia ha fet un estudi, i tècnicament no us ho puc dir. Sí que s’ha sol·licitat un semàfor per la carretera. Amb una bona planificació, (la mobilitat) no serà un problema. Hem fet una mena de proves, cada any al desembre portant el festival de Nadal a la fàbrica, i hem comprovat què passava quan tot l’alumnat i familiars venen aquí i saber com repercutia en el trànsit. El resultat és que tot ha funcionat molt bé“.

Núria Parella ha ressaltat que les obres de la nova escola han permès activar tot el Pla d’Usos de la Fàbrica Llobet-Guri, habilitant un nou accés i amb la construcció de l’escala d’emergència nova.

Així mateix Parella creu que convertir la Fàbrica Llobet-Guri en un complex educatiu és un encert, i ha argumentat que les dependències d’usos educatius són les que més afluència d’usuaris registren. Aquí s’hi inclou el Centre de Formació Permanent Francesc Grau i Viader, el Consorci de Normalització Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes, etc…

Per acabar de justificar la bona decisió de portar el Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri, Parella ha recordat que l’AMPA del Salicrú va recollir 1000 signatures demanant l’escola a la fàbrica per tenir també la centralitat que tenen altres centres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *