L’ANC de Calella convoca tota la ciutadania en defensa de la democràcia i les institucions

22-05-15

Els membres de la territorial calellenca consideren que en un futur immediat la ciutadania, els partits polítics i les entitats hauran de prendre decisions sobre els esdeveniments que es vagin succeint en referència al procés independentista.

La territorial de l’ANC Calella per la Independència ha organitzat per aquest dijous una trobada oberta a la ciutadania amb l’objectiu d’analitzar l’actualitat social i política del país. Volen fer una primera presa de contacte amb els ciutadans i representants de les entitats per plantejar dubtes i possibles maneres d’organització. Ho ha comentat el portaveu de l’ANC-Calella per la Independència, Josep Barri:Preveiem que la ciutadania, en moments determinats, probablement haurà de prendre alguna decisió de suport o de rebuig, o de resposta, a alguna de les accions que hi ha. El que nosaltres volem és obrir aquest ventall d’entitats locals, que tothom hi digui la seva i veure si podem establir una xarxa perquè tots tinguem el màxim d’informació possible i en un cas determinat, prendre decisions que afectin a la ciutadania en general“.

Josep Barri considera que no es tracta de mobilitzar la ciutadania amb aquesta reunió sinó més aviat establir lligams entre entitats i partits polítics. I no només per reclamar la Independència, diu Barri, sinó també per defensar la democràcia i les institucions. “No és nomes una qüestió en aquest moment d’una opció política determinada, la de la Independència, sinó que també s’estan posant en qüestió institucions i maneres de funcionar les institucions i les persones. Creiem que això abasta no només tota aquella gent que tingui finalitats independentistes sinó a molta més gent. Fem aquesta crida no només a entitats i partits polítics  sinó que l’obrim a tota mena d’entitats socials de la ciutat“.

Barri ha fet referència a la creuada judicial que hi ha en aquests moments contra càrrecs electes catalans, com l’alcaldessa de Berga o la presidenta del Parlament de Catalunya, o els dirigents polítics que van tirar endavant el 9-N. Barri ha dit que els polítics han de tenir el coratge necessari i una determinació absoluta per plantar cara als atacs a la llibertat i continuar actuant segons el mandat democràtic sorgit de les Eleccions al parlament de Catalunya del 27 de setembre de l’any passat, i si ho fan així, es demostrarà que la ciutadania està al seu costat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat