Participatius 2021: Vota per crear un espai de memòria col·lectiva de la Covid al Passeig

passeig

El Passeig de Manuel Puigvert va ser el lloc on van anar molts calellencs i calellenques per sentir l’aire fresc a la cara quan es va relaxar la mesura més estricte i dura per lluitar contra la Covid. Després de setmanes de confinament, l’allau de gent passejant al costat de la platja va fer necessari, fins i tot, habilitar carrils d’anada i tornada per evitar les aglomeracions. Recordant això, Joan Alcaraz ha pensat que seria un bon indret on crear-hi un espai de memòria col·lectiva del que va ser l’etapa més dura de la pandèmia i alhora per homenatjar als treballadors i voluntaris que van exposar-se al contagi.

Joan Alcaraz proposa que en el tram on hi han les palmeres, entre el pont de fusta i aproximadament el carrer Bartrina, s’hi instal·li una font al·legòrica que homenatgi l’esforç fet per part de sanitaris, cossos de seguretat i d’emergències, treballadors del petit comerç i de supermercats; i de les persones voluntàries que també van voler aportar el seu granet de sorra. Des de les que repartien menjar a les persones de col·lectius de risc fins a les cosidores que feien mascaretes, o les que van posar a treballar les seves impressores per abastir de pantalles protectores.

I la idea és acompanyar-la d’un monòlit que recopili les imatges més significatives de com es va viure a Calella l’etapa del confinament més dur. Dels carrers buits, els treballadors de primera línia al peu del canó tot i el risc de contagi, el blindatge de l’hospital i la precarietat de mitjans que van patir els professionals sanitaris i sociosanitaris o el despertar del voluntariat.

Alcaraz ha explicat que la proposta que ha presentat al Pressupost Participatiu ubica aquest espai de la memòria a la banda de la via del tren, per protegir-lo dels cotxes que aparquen a l’altre cantó.

El projecte inclou també l’arranjament de la balustrada històrica de Jeroni Martorell, a la qual s’hi han fet diverses intervencions. D’aquesta manera, segons Alcaraz, es millorarà tot l’entorn on està projectat l’espai de la memòria col·lectiva de la Covid, des que s’entra fins que es surt del Passeig.

Serà necessari destinar-hi íntegrament la partida de 100.000 euros del Pressupost Participatiu del 2021, prioritzant la creació de la font i l’espai de memòria visual.

Es pot votar al portal de participació civiciti.com/es/calella, fins el 13 de desembre. Hi ha una urna fixe a l’Ajuntament, cada dia de nou del matí a vuit del vespre, excepte els dimecres. La urna mòbil serà aquest dissabte al Mercat Municipal (de 9.30 a 13.30h) i al carrer Matas i Rodes (de 17 a 20.30h). El dissabte 11 de desembre es farà la festa de la participació a la Plaça de l’Església, on hi haurà la urna mòbil i panells amb informació dels quatre projectes que es porten a votació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat