Passejada per descobrir les plantes remeieres a Calella

plantes remeieres

Demà, a les 9 del mati, la plaça de l’Ajuntament serà el punt de trobada per a fer la Passejada de plantes remeieres a Calella. Una activitat emmarcada en la proposta “Coneguem el nostre entorn natural”, amb el guiatge a càrrec de la biòloga arenyenca Carme Buxalleu.

Es tracta de sortir a caminar i anar descobrint a cada pas herbes amb propietats medicinals concretes que la biòloga anirà explicant.

El punt de trobada és la Plaça de l’Ajuntament a les 9 del matí, i aniran cap al Parc Dalmau, on ja trobaran plantes remeieres, però que són desconegudes tot i ser molt properes. Carme Buxalleu també va passar per l’Info Vespre i va explicar que totes les plantes, en un moment o altre de la història, han estat aprofitades per curar alguna malura. Buxalleu: “Abans no existien les facilitats d’accés a la sanitat com hi ha ara i la gent s’havia d’espavilar com podia. I què tenia al cantó de casa? Les plantes que també hi tenim ara. Aprofitaven el que tenien i gairebé totes s’han aprofitat alguna vegada per alguna cosa“.

Buxalleu ha dit que hi ha infinitat de plantes per l’entorn de Calella, i l’objectiu és donar-les a conèixer com a patrimoni natural. I s’explicarà tant com identificar-les al camp com la manera d’aprofitar el seu poder. “Depenent del principi actiu que tingui cada planta s’ha de preparar d’una manera o altra, depenent de per a què ho vulguis… cada cosa té el seu secret. És un mon molt complicat perquè és extensíssim“.

L’itinerari que faran és apte per a tots els nivells, amb una durada aproximada de quatre hores, amb moltes parades explicatives sobre les plantes que s’aniran trobant. És una activitat gratuïta i no cal inscripció prèvia. Si que es recomana portar calçat còmode i adequat per anar per la muntanya, i portar aigua i esmorzar.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Carme Buxalleu, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Mol interesant el tema!!!
    Hola, me interesaria saber quinas son las plantas remeieras del Parc Dalmau, i proximitats del Poble de Calella.
    Moltes gracias

  2. es molt interesant al tema,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat