El Maresme recapta el 40% de la taxa turística de la província

Font: Estudi Turisme a l'Entorn de Barcelona (Diputació de Barcelona)

Els establiments d’allotjament de la comarca van recaptar gairebé 2,53 milions d’euros en concepte de l’impost sobre les pernoctacions, popularment conegut com la taxa turística. Es va implantar a finals del 2012 i el tribut es destina a la promoció turística, part del qual es gestiona des de les pròpies destinacions.

El Maresme lidera el rànquing de recaptació de la taxa turística a la província, conseqüència del fet que sigui la comarca de l’entorn de Barcelona que concentra un major volum d’allotjaments anuals. Així es desprèn del balanç turístic a l’entorn de Barcelona del 2016, que ha elaborat Turisme de la Diputació de Barcelona.

Registra el 29,7% del total de turistes que van visitar les comarques de Barcelona, més de dos punts per sobre de les destinacions del Baix Llobregat i a 19 punts de les del Garraf.

L’informe també conclou que el sector turístic de les comarques de Barcelona, excepte el Barcelonès, va formentar l’ocupació de 129.440 treballadors. 4,7 milions de turistes van visitar la demarcació, generant 13,55 milions de pernoctacions, i aportant 1,7 bilions d’euros en ingressos per arribades.

Quant al perfil de turisme, pràcticament la meitat eren de procedència espanyola i la resta de països europeus. Tres de cada quatre va fer la seva estada en un hotel, i la resta en càmpings i establiments rurals. Quant a la seva satisfacció, la majoria li atorga un notable alt i 8 de cada 10 turistes recomanen la visita.

 

El llistat de llocs més visitats l’any 2016 a les comarques de Barcelona segueix la tendència dels darrers anys.

El centre comercial La Roca Village amb 4,30 milions de visites es manté en la primera posició, seguit del Monestir de Montserrat i el Circuit de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *