[AMPLIACIÓ] Pepita Bonet posarà nom a la font del Parc Dalmau

El projecte “En nom de dona” que impulsa l’Ajuntament de Calella reconeixerà la trajectòria professional i la contribució de Pepita Bonet en el procés de transformació de l’antic hospital de Calella en el que és avui dia un centre d’atenció de referència al territori. Aquest diumenge 3 d’abril es farà l’acte d’inauguració de la placa amb la que es recorda aquest llegat vital, inscrit a l’àmbit sanitari i social, que es col·locarà a la font del Parc Dalmau. Estarà presidit per l’alcalde Marc Buch i hi assistiran la regidora d’Igualtat, Cindy Rando, i els familiars de l’homenatjada. El doctor Ramon Prat farà una glossa de la seva figura.

Nascuda a Pineda de Mar, l’any 1926, Pepita Bonet va dedicar tota la seva vida a l’atenció de les dones. Primer, com a infermera a la Maternitat de Barcelona i després, a l’Hospital de Calella, on va exercir de llevadora, ajudant a moltes dones a portar el seus fills i filles al món. També va destacar per tenir una visió de futur sobre el model assistencial que s’havia implantar a Calella, contribuint així al procés de transformació de l’antic hospital en el centre de referència al territori que és ara, integrat en el consorci hospitalari del Maresme i la Selva.

Calella ha inclòs la llevadora Pepita Bonet, traspassada el febrer del 2014, en el projecte que posa en valor les aportacions que han fet les dones en la història de la ciutat, sovint desconegudes. I fer-ho posant el seu nom a espais singulars com són les fonts. El seu acompanyarà el sortidor del Parc Dalmau.

Maria del Mar Torrent, la seva neboda, ha recordat la “tia Pepita” en declaracions a Ràdio Calella TV. La defineix com una dona avançada al seu temps, lluitadora i amb una gran vocació. I és que va exercir de llevadora a l’hospital des dels anys 50 fins a la seva jubilació, el 1986. Ho va compaginar amb la consulta que va obrir a casa seva.

Aquesta serà la cinquena inauguració que es fa en el marc de la iniciativa “Amb nom de dona”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *