Una festa solidària al passeig recullirà diners per la construcció d’una escola d’oficis a Amdalai

IMG-5926

Demà dissabte es celebrarà la 1ª Festa Solidària per Amdalai al passeig Manuel Puigvert de Calella, una festa que durarà tot el dia i en la que es realitzaran diverses activitats.

La causa solidària que ha motivat aquesta festa és la construcció d’una escola d’oficis a la ciutat d’Amdalai, a Gàmbia, una ciutat on els joves tenen grans dificultats, segons declara un dels organitzadors del festival, el fotògraf Quim Fàbregas.

“Estem en una nova població que es diu Amdalai i estem treballant sobretot amb la gent jove. L’últim projecte que estem realitzant és una escola d’oficis, que farem fusteria, mecànica, soldadura i costura per les dones. És un projecte bastant ambiciós en el sentit que la gent jove pugui tenir un bon futur. El problema d’allà és la franja d’edat dels 16 als 25 anys que estan bastant perduts, que ja no poden estudiar i s’han de buscar la vida de manera bastant complicada, i aquesta escola d’oficis els donarà força”

Actuacions musicals, vermut solidari i venda de calendaris, fotos i material africà són algunes de les activitats que es podran veure a aquesta festa solidària. També estava prevista una caminada en col·laboració amb Calella Marxa, que finalment s’ha hagut de canviar de dia, encara per concretar.

“Pel que fa a Calella Marxa, en principi volíem fer una marxa, però el temps que vam programar la festa va ser bastant limitat i al final ho hem desplaçat a una altra data que ho farem junts. Estan oberts a nosaltres, estan molt interessats en el nostre projecte. S’ha anul·lat per tema de timing”

Quim Fàbregas confia en aconseguir els diners suficients diners per poder obrir l’escola en un any. Constarà de dues aules, una en la que s’impartirà la part més teòrica i una en la que es realitzaran les pràctiques.

“Tenim una previsió d’obrir-la en un any. Estem muntant dues instruccions, dues aules per dir-ho d’alguna manera. Tenim la previsió de que en mig any tinguem la primera aula. Hi haurà dos tipus d’aula, una serà per fer les pràctiques. Creiem que sobre Setmana Santa, maig o juny màxim, ja tinguem la part de fer pràctiques. De totes maneres, intentarem comprar el màxim material quan abans millor, i en un any i mig tindrem tota l’escola segurament realitzada”

A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra a l’organitzador de la 1a Festa Solidària per Amdalai, el fotògraf Quim Fàbregas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *