Pérez (IM BCN) recorda el ‘challenge’ de Ramon Arroyo

Ramon Arroyo va completar el seu primer triatló internacional de llarga distància a Calella, l’any 2013. L’esportista madrileny complia així el repte que es va fixar en haver-se-li diagnosticat esclerosi múltiple. La seva història va ser seguida llavors per un equip de televisió per fer-ne el reportatge que ha estat la gènesi de la pel·lícula “100 metros” que es es roda aquests dies a Calella. Ho recordem amb el director de la prova, Agustí Pérez. Ho recordem amb el director de la prova, Agustí Pérez. Arroyo ha confirmat a aquesta emissora que s’ha inscrit a la 70.3 del maig però que la seva presència a Calella dependrà del desenvolupament de la seva malaltia. En el cas de Rovira de moment no s’ha inscrit per al 70.3 tot i que s’ha especulat que podria participar-hi però tot dependrà de l’agenda professional de l’actor malagueny.

Va penjar-li la medalla de finisher. Agustí Pérez ha explicat que Ramon Arroyo i el seu equip es van posar en contacte amb l’organització per explicar perquè s’havia inscrit per competir al triatló de llarga distància Challenge Costa de Barcelona-Maresme –prova que ara es disputa sota la marca Ironman–. Arribava a Calella acompanyat de la família i d’un equip de Canal Plus, que l’estava seguint per produir un reportatge per al programa esportiu Informe Robinson. Des de l’organització, es van posar a la seva disposició.

Pérez recorda el dia de la competició. El 8 d’octubre del 2013 quan Arroyo va complir el seu somni i va fer-se fort davant l’esclerosi múltiple.

“Va ser un triatleta més: va poder competir fent allò que més li agradava, passant desaparcebut en aquell moment tot i que alguns ja sabíem què significava per a ell. Com a director, poder entregar-li la medalla, veure a la seva família, als seus fills i pares, i a l’equip de Canal Plus que li va fer el seguiment, va ser molt emotiu i en guardem un bon record”, ha manifestat Agustí Pérez.

El director de l’Ironman Barcelona assegura que en aquell moment ningú va arribar a pensar que es portaria a la gran pantalla. Diu que en cada edició s’hi poden trobar històries de superació personal igualment majúscules. “L’any 2010 vam tenir un triatleta francès que va estar 10 anys en coma i va competir i finalitzar el Challenge del 2010. També hem tingut el primer trasplantat hepàtic d’Espanya competint; i no acabaríem mai (…) Fer una prova de llarga distància canvia la vida a molta gent i, per sort o per desgràcia, en Ramon és un més”, ha indicat Pérez.

Sembla que a més de ser una prova d’alta exigència física i mental, les llargues distàncies tenen també un component terapèutic.

Sobre la participació al 70.3 del maig d’Arroyo i del seu alter ego a la gran pantalla, l’actor Dani Rovira, el director de l’Ironman Barcelona ha confirmat que Rovira no s’ha inscrit. “No, però sobretot Dani Rovira ha comunicat per les xarxes socials que vol fer un mig Ironman el maig… Per tant, té molts números que sigui així. Estarem encantats de rebre’ls als dos, si es dóna la circumstància”, ha comentat.

Sigui com sigui, Arroyo ja coneix el territori i Dani Rovira ho farà aquests dies.

En la ficció cinematogràfica, el nom de Calella hi serà present. Pel paisatge i l’entorn, per la seva gent que s’ha bolcat en col·laborar-hi. Serà, afirma el director de l’Ironman Barcelona, una gran promoció en tots els sentits: “Per a la ciutat, per a l’esdeveniment i l’esport. El triatló és un esport minoritari que no té els minuts que mereix i una pel·lícula acaba portant-hi a més gent”.

Aproximadament uns 5.000 esportistes es desplaçaran a Calella durant el 2016 per a participar en les dues proves del calendari Ironman.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat