Personal d’infermeria en vaga indefinida contra el conveni col·lectiu

Protestes al sector de la sanitat. Aquest dimarts ha començat la vaga indefinida convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya que afecta tot el personal d’infermeria i auxiliars que presta servei a l’ICS i al sistema concertat (SISCAT), dins el qual funcionen els centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, on per ara el seguiment està sent imperceptible segons informen des de l’ens sanitari. “L’activitat s’està duent a terme amb normalitat absoluta”, han explicat a Ràdio Calella TV. El col·lectiu protesta pel tercer conveni col·lectiu signat al gener i el preacord de condicions de treball que, segons denuncien, “menysprea la professió”.

Amb la convocatòria de vaga indefinida, Infermeres de Catalunya reclama millores laborals i econòmiques. Per exemple, que el conveni col·lectiu inclogui aspectes com el desplegament del model d’especialitats d’infermeres i les mesures per millorar les condicions laborals del col·lectiu. Això permetria garantit la igualtat de gènere en els llocs de presa de decisions i que es reconegui l’especialitat com a valor diferenciador en les convocatòries de places.

Segons les dades del Departament de Salut, el seguiment de la vaga ha estat d’un 0,5% en el torn de nit, i del 9% en el torn de matí i fins al migdia.

Els serveis mínims decretats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per a la vaga indefinida d’infermeria, i que són d’obligat compliment, garanteixen servei normal a les urgències i a les unitats especials com les UCI, parts i tractaments de quimioteràpia i radioteràpia. També queda assegurada l’atenció a pacients ingressats i els que requereixin cirurgies inajornables, així com els que requereixin atenció urgent als centres d’assistència extrahospitalària. S’asseguraren el transport sanitari i el servei de neteja a les àrees d’alt risc.

La resta de serveis funcionen com si d’un dia festiu es tractés.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *