Petites històries de Calella a través de tres documentals

pati biblioteca projecció agost

Aquest dijous es representaran a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça tres petites històries de Calella, tres documentals sobre moments de la ciutat que enguany arriben al seu 50 aniversari.

Un dels membres del Departament de Cinema i Vídeo de Foto-Film Calella, Josep Maria Colomer, ha explicat en què consisteixen els documentals.

Començarem amb unes imatges de les Festes de Primavera de l’any 1968. Podem veure Calella, com celebrava les festes de primavera, ara fa 50 anys. Un altre dels petits reculls d’imatges que tenim és que en aquell mateix any, l’any 1968, al setembre, hi va haver un accident ferroviari aquí Calella, que va haver molta gent ferida i algun mort.

També es projectarà el curt inèdit Una Jornada de Pesca amb “La Virgen del Mar”, la barca d’arrossegament de la família Tenas.

Són unes imatges que havia filmat en Frank, un amic de la família. Després es va trobar aquestes pel·lícules, en Josep Martí hi va fer el primer muntatge, va posar música. Nosaltres, amb en Pere Mas, hem recollit uns petits comentaris en directe d’en Vicenç Tenas, de manera que les imatges tenen les explicacions del que en aquell moment havia tornat de fer el servei militar, que era en Vicenç, i que ens va explicar en primera persona com anava la pesca d’arrossegament i totes aquestes activitats que hi havia a Calella a finals dels anys 60.

Cada un dels documentals té una durada d’uns 20 minuts. En total, una hora de sessió de cinema documental per conèixer o recordar la història de la ciutat.

Josep Maria Colomer ha destacat la feina que hi ha al darrere dels documentals, però ha subratllat la seva voluntat que la gent en pugui gaudir.

Som una entitat que em sembla que intentem fer més feina de la que realment podríem fer però es tracta d’això, quan ho fas per afició, encara que tinguis feina, ja no és una feina, és un esbarjo. És una manera d’aplicar la teva feina a que l’altre gent en pugui gaudir una mica també.

Organitzada pels Amics de la Biblioteca i Foto-Film Calella, amb la col·laboració de Ràdio Calella TV i el suport de l’Ajuntament de Calella, l’activitat tindrà lloc demà a les 22h de la nit. Degut a una confusió amb l’hora d’inici, Colomer ha explicat que es projectaran imatges a partir de les 21h del vespre per fer més curta l’espera.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Josep Maria Colomer, membre del Departament de Cinema i Vídeo de Foto-Film Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat