Torrent (PDeCAT) reconeix la preocupació del partit després de la patacada de diumenge

Davallada històrica del PDeCAT a la ciutat. Els demòcrates que es presentaven a les passades eleccions de diumenge sota la formula Espai Ciu, només han aconseguit obtenir 72 vots a Calella. A Catalunya no van aconseguir rascar ni l’1% dels vots i van quedar lluny de les seves previsions d’entrar al Congrés, on ara tenien quatre escons. L’estratègia de recuperar les sigles CiU no els ha funcionat i el PDeCAT ara ha quedat relegat a ser un partit municipalista, on encara conserva cinc alcaldies i uns 180 regidors – dos d’ells a Calella -. De fet, la formació ja no va entrar al Parlament a les darreres eleccions autonòmiques (febrer del 2021), amb Àngels Chacón al capdavant.

El president local del PDeCAT, Albert Torrent, fa autocrítica després de la patacada electoral de diumenge al vespre. Reconeix que són resultats decebedors i que no han sabut transmetre prou bé el seu missatge a l’electorat.

Hem tret uns resultats molt decebedors. No era el pronòstic ni molt menys. Nosaltres estem convençuts que les idees que defensem tenen cabuda dins la societat catalana. Alguna cosa no hem fet bé, o potser ara no és el moment, però algun dia o altre tornarem.

Opina que a ells també els va passar factura el vot útil als socialistes. Ara sense presència al Parlament ni al Congrés i, per tant, sense subvencions, hauran de trobar altres vies per subsistir.

A més, Torrent es mostra contrari al que apuntava a principis de setmana el president del seu partit David Bonvehí, qui va assegurar que els hi calia reinventar-se de nou. El portaveu local exposa que tard o d’hora l’electorat tornarà a confiar en l‘espai de centre que va ocupar Convergència durant tants anys.

Jo crec que hem de deixar de reinventar-nos i tornar al que sempre hem sigut. Fa molts anys que estem reinventant-nos. L’espai hi és i un dia tornarem, el que no potser és la situació en la qual ens trobem ara de “com pitjor millor”. No ens durà enlloc com a país.

Torrent assegura que, malgrat que el seu candidat Roger Montañola va dir obertament que no és independentista, el PDeCAT sí que aposta per una Catalunya independent.

El PDeCAT ha quedat fora del Congrés amb poc més de 28.500 vots i el 0,89% dels sufragis, amb més del 90% escrutat a Catalunya. Fins i tot, s’ha situat per darrere del PACMA, que ha obtingut entorn de l’1%. La candidatura duia a l’exalcaldessa Montserrat Candini en una posició simbòlica de la llista per Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.