Pineda de Mar condiciona tres passos soterranis perquè s’hi pintin grafits

Un dels passos soterranis reservats per pintar grafits
Un dels passos soterranis reservats per pintar grafits

El projecte s’emmarca en la campanya El civisme ets tu, que ha abordat diversos aspectes com la recollida d’excrements d’animals domèstics o l’abandó de trastos i mobles a la via pública. El consistori pinedenc posa en marxa ara una iniciativa per garantir l’expressió dels artistes urbans però de forma ordenada. S’han senyalitzat tres passos soterranis perquè hi plasmin les seves creacions, sumant-los als dos altres espais que ja estan reservats per a fer-hi grafits: el mur del camp de futbol de Can Xaubet i el mur de la Riera de Pineda, al costat de l’Institut Joan Coromines.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Sònia Moraleda, ha explicat a l’Info Migdia que es vol tematitzar cadascun dels passos soterranis reservats per a pintar-hi grafitis de forma autoritzada.

Hem centrat aquest projecte en els espais amb més afluència de pas de joves: el pròxim a Can Jalpí, el del complex esportiu de Can Xaubet i el tercer és el de la base nàutica. En aquest últim hem proposat que tingui una temàtica relacionada amb l’estiu i la platja, el de l’espai jove que tingui a veure amb l’oci i el de Can Xaubet, amb l’esport.

L’ús dels espais per part dels artistes urbans serà lliure i no caldrà demanar autorització prèvia. Això sí, el consistori recalca que les creacions hauran de ser respectuoses.

Garantim la llibertat d’expressió però amb respecte. No poden incloure missatges ofensius o discriminatoris, que hem de donar per enteses però no està de més recordar-ho. I no caldrà demanar permís prèviament.

La proposta busca dignificar i embellir l’espai públic del municipi.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat