Anna Abad serà la pregonera de l’Aplec Pairal de Catalunya

L’Aplec Pairal de Catalunya iniciarà amb un pregó aquesta edició número 96 de la trobada sardanista. Un acte que li dona solemnitat i ve a reforçar-ne el to festiu, però també esdevé un moment de reivindicació de la sardana com demostració cultural de qualitat i pròpia del país. I aquest any, se n’encarregarà una de les compositores més de moda i amb més talent del panorama coblístic actual. És Anna Abad, l’autora de la peça commemorativa de l’Aplec de l’any passat, “Pètals d’una flor d’estiu”. La presidenta de l’Agrupació Sardanista de Calella, Queralt Pedemonte, ha afirmat que “és una artista 360 dins del món de la sardana”, posant de relleu la visió que en té com a dona jove.

Una dona jove i amb molta projecció dins el món de la sardana, que té l’estima i el reconeixement de la seva gent, ha estat l’escollida per pronunciar el pregó de l’Aplec Pairal de Catalunya, el pròxim 31 de maig. Serà el segon any que l’Agrupació Sardanista aposta per celebrar un acte que ve a reforçar el to festiu de la trobada, amb l’ànim que tothom se senti cridat i convidat a participar-hi.

Anna Abat pren el relleu a Jordi Molina, que se’n va encarregar l’any passat. Compositora per compositor. Ella és l’autora de la peça commemorativa de l’Aplec del 2023, Pètals d’una flor d’estiu. Queralt Pedemonte, presidenta dels sardanistes de Calella, la defineix com “una artista 360”.

Vinculada al món de la sardana des de la composició de sardanes per a cobla, és la tiblaire de la Cobla Maricel i, a més, ha estat vinculada sempre a l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. Per tant, és una persona amb molta experiència dins del món de la sardana, i des de moltes vessants, la qual cosa enriqueix el discurs que ens pugui fer.

Anna d’Ivori, el nom artístic de la cantautora, compositora, música i dansaire tarragonina, sortirà del balcó de l’Ajuntament per oferir el segon pregó d’Aplec, la nit del 31 de maig. A plaça ja hauran arribat els diables, gegants i capgrossos que hauran sortit en cercavila pels carrers de Calella per animar a tothom a fer-hi cap. En acabar, actuaran les cobles La Principal de la Bisbal i la Bisbal Jove. L’Agrupació Sardanista ha publicat el programa d’aquesta edició número 96, del 31 de maig al 2 de juny, i amb l’eslògan “Un aplec d’alçada!”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *