Pineda no tocarà les ordenances fiscals malgrat les novetats de la plusvàlua

La incertesa sobre com quedaran els ingressos de la plusvàlua no faran repensar la decisió de congelar les ordenances fiscals a Pineda de Mar. Ho ha confirmat l’alcalde Xavier Amor, aquest matí al programa La Ciutat. L’impost sobre la transmissió patrimonial representa gairebé el 10% dels ingressos pressupostats, uns 2,7 milions d’euros. Amor ha explicat que la nova legislació espanyola els obligarà a buscar altres vies d’ingressos per mantenir l’equilibri financer.

Amor ha assegurat que la sentència ha estat un revés per les administracions locals, que possiblement hauran de disposar d’un fons de compensació estatal que eviti grans pèrdues.

Per nosaltres la plusvàlua representaven 2,7 MEUR que ara estan en interrogant. Amb el nou model veurem què passa i quin és l’ingrés real que tenen les administracions. Està bé, perquè cal que sigui un impost just i si no arribem al que ingressàvem haurem de buscar amb l’estat altres vies per no perdre aquests ingressos.

En un altre ordre de qüestions, Amor ha explicat que la reunió amb el delegat del Govern a Barcelona de principis de setembre –a la qual també hi van assistir els partits de l’oposició– va servir per plantejar multitud de demandes en matèria de seguretat, educació, sanitat, habitatge i mobilitat.

És una reunió que vam preparar molt. M’acompanyava tot l’equip per exposar totes les demandes. La Generalitat té competències a les que nosaltres no arribem i necessitem més recursos per resoldre aquests problemes.

L’alcalde de Pineda de Mar ha manifestat la seva voluntat de presentar-se a la reelecció a les municipals del 2023. Portarà 16 anys al capdavant del consistori pinedenc, els últims amb majoria absoluta. Es posa a disposició del partit, tot i que no es veu en un final d’etapa.

Estic a disposició del partit i dels meus companys. Hi ha coses que em mouen per dins, el projectes, la visió que tinc de la ciutat… Estic amb forces i molt il·lusionat. Realment no tinc la sensació d’estat en un final d’etapa.

Amor també s’ha referit a l’operatiu de la Policia Nacional per desmantellar una plantació de marihuana situada a la riera de Pineda de Mar, on es van requisar 6.000 plantes. La propietat defensa que es dediquen al cultiu de cànem per a la industria farmacèutica i cosmètica i que està legalitzada. L’alcalde ha assegurat que només coneix el que està transcendint als mitjans de comunicació.

Era una plantació molt gran i està feta d’una manera que et podia fer la sensació que era totalment legal, però sembla que hi ha alguna cosa que balla als agents. Quan hi ha temes d’investigació tot es porta amb molta discreció.

El Carnaval de l’Alt Maresme torna a suspendre’s

No hi ha les suficients comparses per celebrar la Gran Rua de Carnaval de l’Alt Maresme, tal com l’organització ha traslladat als ajuntaments de Calella i Pineda de Mar, i avui ha anunciat l’alcalde Xavier Amor. El motiu principal és que un esdeveniment d’aquestes característiques comporta molts mesos de preparació i les comparses s’han quedat sense temps.

Penso que no es farà. L’organització, de moment, és el que ha comunicat a l’Ajuntament. Van fer un primer sondeig a finals d’estiu a les principals comparses i moltes ja van dir que aquest any no participarien. L’organització va decidir que malauradament aquest any no ho podrà fer.

Per compensar-ho, l’Ajuntament de Pineda treballa en actes paral·lels com una rua escolar i el tradicional Carnaval popular de diumenge al matí. Sí que es recuperarà la cavalcada dels Reis que, segons Amor, anirà acompanyada de moltes novetats que s’ha compromès a anunciar a Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *