Pineda xifra en 2 milions d’euros els desperfectes del Gloria

pineda temporal

Pineda de Mar ha demanat ajudes urgents al govern estatal i català, després de comptabilitzar els desperfectes que ha deixat el temporal Gloria en 2 milions d’euros. Ho ha avançat en declaracions a Ràdio Calella TV l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, qui ha assegurat que ha demanat diverses mesures i ajut al govern, així com una flexibilització de les condicions que tenen les administracions per poder contractar gent per fer front als efectes del temporal.

Pineda de Mar ha enviat aquest matí l’informe de desperfectes al govern espanyol perquè demà en el Consell de Ministres pugui aprovar un primer paquet de mesures urgents per pal·liar els efectes del temporal Glòria als municipis de la costa del Maresme. Això permetrà mobilitzar els recursos necessaris per part de l’Estat. En declaracions a Ràdio Calella TV, Amor ha explicat l’entrega de l’informe que han fet a l’executiu espanyol i també ha llençat una reflexió. Amor ha assegurat que ara caldrà repensar el litoral amb vista al futur i naturalitzar-lo.

Demà hi ha Consell de Ministres i l’estat vol anunciar la partida d’ajuts que vol fer amb motiu d’aquest temporal. Per tant entenem que és un compromís que demà veurem materialitzat en un acord del consell de ministres. En el document el que ens demanaven era els desperfectes que hem tingut. En paral·lel també hem de fer una reflexió de si cal restablir el que teníem o cal canviar el que teníem. Cada hora i dia que passa, les veus i opinions apunten que cal naturalitzar el passeig.

En aquest sentit, l’alcalde de Pineda ha apuntat que pot ser que el carril bici l’hagin de canviar-lo d’ubicació i també hagin de repensar el model de passeig. Per exemple, eliminant el formigó i la pedra, i incloent elements de materials naturals.

L’alcalde de Pineda també s’ha mostrat molt satisfet de la col·laboració i solidaritat dels pinedencs per ajudar en les tasques de neteja de la platja. L’ha qualificat d'”extraordinari” i ha assegurat que van aconseguir deixar una platja gairebé neta. Això si, els treballs que queden per fer encara són molts, per això Amor llença una altra petició a les administracions, els hi demana un pla especial d’ocupació.

El que hem fet en aquest cas a la Generalitat, es demana un pla especial d’ocupació. Tots els municipis, com el nostre amb un gran índex d’atur, podríem fer un pla extraordinari d’ocupació que ens permeti contractar a gent a l’atur per fer aquestes tasques que necessiten les platges i poder arribar a la temporada amb les màximes garanties. I a més solucionaríem problemes a cada família que contractem, perquè encara que sigui un mes o de dos mesos, serien contractes ben acollits i seria gent que reforçaria les brigades municipals.

A setanta dies i escaig perquè comenci la temporada turística, Amor es mostra optimista per arribar amb la màxima normalitat a l’inici de temporada. Assegura que han reaccionat a temps i que ja han desenvolupat un pla d’acció amb l’objectiu de dignificar les platges abans que arribi Setmana Santa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat