Preocupació per la caiguda en picat de les donacions per a la investigació del càncer infantil

Voluntàries de Pulseras Candela a l'estand de la Fira de Calella i l'Alt Maresme. Arxiu
Voluntàries de Pulseras Candela a l'estand de la Fira de Calella i l'Alt Maresme. Arxiu

La crisi del coronavirus posa en perill el finançament dels projectes d’investigació sobre el càncer infantil que promouen diferents associacions de famílies, com Pulseras Candela. La gran majoria recapten diners a través d’esdeveniments, molts d’ells organitzats per iniciativa ciutadana, però el confinament ho ha paralitzat tot. Viuen la situació amb molta preocupació i, per això, des de Ràdio Calella TV animen a tota la ciutadania a continuar fent aportacions a través de la seva pàgina web, comprant les seves conegudes polseres de fils, o organitzant iniciatives benèfiques de forma online.

Nieves Tejeda, del grup local de Pulseras Candela, ha explicat que degut a la crisi del coronavirus s’han suspès esdeveniments com la Cursa Seat o la Marnatón, que feien aportacions a la lluita contra el càncer infantil. El panorama de futur per a les entitats i el seu projecte és molt incert, però recorda que cal seguir abocant recursos a la investigació de la malaltia perquè encara són molts els petits valents que perden la batalla.

El càncer infantil continua existint, els nostres nens continuen morint; però les donacions s’han aturat completament. Les associacions que recaptem fons per al càncer infantil ens nodrim bàsicament d’esdeveniments, nosaltres relacionats amb les polseres o tallers que fem a empreses; i ara tot això s’ha parat. Les donacions han quedat molt tocades.

Les associacions que treballen per recaptar fons estan finançant ara mateix un total de 7 projectes d’investigació tant a l’Hospital Sant Joan de Déu com a l’Hospital Vall d’Hebron. Nieves Tejeda explica que les donacions es poden seguir fent a la botiga online però també anima a la ciutadania a reinventar les seves iniciatives solidàries. I posa l’exemple d’unes amigues de Benicarló, la ciutat on va néixer la petita Candela que dona nom a la seva associació.

Elles han organitzat una revetlla online. S’han posat d’acord amb la xurreria del poble,el carnisser, el forn i una botiga de llaminadures per vendre unes bosses de revetlla, dins la qual hi havia una polsera. Han tingut més de 1.000 inscripcions. Iniciatives se’n poden fer.

Les Polseres Candela tenen un preu de 3 i 5 euros i hi ha models per a tota la família. Aquest principi d’any, a Calella es van celebrar diverses xocolatades del Taca’t pel càncer infantil, també amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia considerada rara. Cada any es diagnostiquen 1.200 nous casos, i el 20% no aconsegueix sobreviure. L’objectiu de les associacions és que tots els petits valents es curin.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat