Calella crearà el Consell Municipal de les Dones i LGTBI

igualtat

El Ple del Consistori va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques, la creació del Consell Municipal de les Dones i LGTBI +. Un consell que vol erradicar la desigualtat que encara, malauradament, existeix entre dones i homes. La moció va ser presentada pels grups municipals de Junts per Calella i PSC. El seu objectiu fonamental és aportar i enriquir la mirada de gènere en totes les polítiques de l’Ajuntament, per tal d’avançar envers la justícia de gènere a la ciutat. El Consell de les Dones i LGTBI + serà un espai participatiu on debatre i tractar qüestions d’interès per al col·lectiu.

La regidora d’igualtat Cindy Rando, va ser l’encarregada de presentar la moció en el darrer Ple. Rando va explicar que es crearà primerament una comissió formada per un representant de cada partit amb representació al Ple Municipal, on es treballarà per elaborar el reglament que regirà la Comissió.

Seguint amb la voluntat per treballar per a igualtat. Fem un pas més i volem crear el Consell per la Igualtat de Dones i LGTBI… També des de fa uns mesos i de manera informal, la regidoria d’Igualtat està organitzant reunions amb les entitats de dones i LGTBI del municipi. A més, volem proposar que per a l’elaboració del reglament del Consell hi participi un representant de cada partit amb representació al consistori.

Tot i votar a favor, la regidora d’ERC, Pilar Rocafort, va demanar que aquest Consell no es tanqui només al teixit associatiu de la ciutat i que es tingui en compte al màxim nombre de persones estiguin associades o no.

Han canviat molt les formes de participació. Hi ha noves formes de participació col·lectives i individuals, que van més enllà de les associacions ja constituïdes. Per això ens agradaria que en aquest procés, es tingui en compte el màxim nombre de persones estiguin associades o no, i també el màxim nombre de diversitat i persones que vulguin treballar i estiguin vinculades a la nostra ciutat.

Per la seva part, la CUP, que també hi va votar a favor, va anar més enllà i va demanar una regidoria LGTBI, que compti amb un pressupost propi i unes polítiques efectives. A més, la regidora Freixas, va fer un incís, assegurant que no podien aprovar la moció sense remarcar la desigualtat salarial que hi ha entre els dos regidors amb dedicació exclusiva.

No podem aprovar aquesta moció sense fer referència, a la desigualtat que hi ha entre els dos regidors de dedicació exclusiva. La regidora d’igualtat sent dona, cobra menys diners que el regidor de política social. Aprovem aquesta moció però no podem deixar passar per alt aquest detall.

El grup municipal de Calella en Comú va votar a favor i en la seva intervenció el portaveu, Sebastian Tejada, va dir que Calella té mancances en tot allò que fa referència en els drets i avançar cap a la igualtat del col·lectiu. De fet va posar en relleu que fa dos anys s’hauria d’haver aprovat el Pla d’Igualtat dels treballadors de l’Ajuntament o la urgència per aprovar un nou Pla d’Igualtat.

Ciutadans també va votar a favor i el seu regidor, Guillermo Gomis, va remarcar que molts d’altres ajuntaments ja compten amb aquest Consell des de fa anys.

La moció va quedar aprovada per unanimitat de totes les forces del Ple Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *