Presentat el llibre homenatge a la figura de Jaume Pruna

Aquest dissabte al pati del Museu Arxiu de Calella s’ha presentat el llibre que recorda i ret homenatge a Jaume Pruna, guardonat amb el Premi Ciutat de Calella i fill adoptiu de la ciutat, qui gaudia d’una personalitat inoblidable per a la ciutat de Calella.

L’acte ha omplert de gom a gom tot el pati interior de l’Arxiu, clar símptoma de com d’estimat va ser l’avi Pruna, tal com el coneixia tothom. Joaquim Pera i Albert Pruna han dirigit un acte on també hi ha estat present i ha dedicat unes paraules, l’alcalde accidental, Marc Buch.

Pera, un dels autors de l’obra, ha recordat la vida de Pruna, tot un emprenedor:

El nostre home va ser el que ara diríem amb tota simpatia un cul inquiet, sempre amb ganes de treballar per millorar el món que l’envoltava. Donava als seus projectes la màxima il·lusió i dedicació, inclús a aquells que no van passar de ser un esbós.

Per la seva banda, Albert Pruna, fill de l’homenatjat i coautor del llibre ha volgut agrair la labor de tots els implicats. L’hora de reunir documents i imatges:

Vull donar les gràcies de tot cor a totes les persones i entitats que ens heu ajudat a fer que aquest llibre de records pel Jaume avui sigui una realitat. Especialment a l’equip d’amics amb el que hem fet feina durant 18 conjuntament.

Tanmateix, Albert Pruna ha assegurat que la seva obra va més enllà d’un record a la vida del seu pare:

Aquí teniu un llibre que reflecteix el tarannà d’un home bo. I que només té pretensions per deixar constància de la profunda empremta d’un mataroní que va arribar a Calella l’any 1953 i es va enamorar del poble i del que mai més es va poder deslligar.

En finalitzar el seu discurs, Albert Pruna ha anunciat que els diners que restaven de Pa, Vi i Moltó seran donats a l’AVAH i ha fet entrega d’un xec de 2.500€ a Josep Puig, president de l’entitat.

L’alcalde accidental, Marc Buch, també ha fet record de Jaume Pruna i ha fet una menció especial a la seva labor al capdavant de la Creu Roja, especialment en els moments que estem vivint avui dia:

En el moment que ens trobem amb aquesta maleïda guerra a Ucraïna i amb les persones que hem acollit a Calella. En Jaume em ve al cap perquè si la Creu Roja funciona a Calella és èxit seu que va ser molts anys al capdavant i va posar els fonaments perquè aquesta entitat tingués una estructura i pogués fer molta feina a la ciutat. 

Així doncs, avui s’ha presentat el llibre homenatge a Jaume Pruna “Un home d’acció”. Tothom que vulgui podrà adquirir-lo a qualsevol llibreria de Calella per un preu de 25€.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *