Primera edició de la Tavernhava: havaneres i cant de taverna

rom cremat

L’associació Foment de l’Havanera de Calella organitza la 1ra Mostra de Cant de Taverna i Havaneres del Maresme sota el títol de Tavernhava, que aquest proper dissabte 28 d’agost es farà al Passeig de Manuel Puigvert. Hi actuaran els grups Borinquen (Masnou) i els Faroners de Calella.

La cantada combinarà l’havanera amb el cant de taverna; les cançons que als anys 50 cantaven els pescadors quan no podien sortir a mar i es quedaven als bars propers al port. Així ho ha explicat Lluís Sarriera, cantant i guitarra de Faroners de Calella i organitzador de la Tavernhava.

El cant de taverna és el que cantaven als anys 50-60 els pescadors que no podien sortir a mar i es quedaven a la taverna. Què feien ?, doncs algú treia una guitarra i un altre picava a la taula portant el compàs; en el millor dels casos algú tenia un acordió atrotinat i també el tocava, i s’ajuntaven a la taverna entre got de vi i got de rom, i es cantaven cançons.

És el primer esdeveniment que organitzen com associació perquè, tot i que van néixer el 2019, la pandèmia va fulminar tot el que tenien previst. La intenció és que la mostra es repeteixi un cop cada any i que els grups que pugin a l’escenari, siguin del Maresme.

Serà sempre amb grups del Maresme. Això no vol dir que si tot va bé i tenim èxit, ens puguem permetre el luxe de portar un grup que no sigui de la comarca; Catalunya Nord, Empordà o País Basc. Bàsicament però, l’oferta és dos grups del Maresme.

Prèviament a la cantada, qui ho vulgui podrà sopar a base de sardines amb pa i tomàquet, un got de vi, refresc o aigua. També tenen previst servir rom cremat. Per tot plegat cal treure tiquet a través del portal www.entrapolis.com al preu de 9€. Qui no vulgui sopar, també haurà de comprar una entrada al preu de 2,50€  per la cadira i el got de cremat. Avui dimarts i demà dimecres a la tarda, de 6 a 8, la venda es fa de forma presencial a l’entrada de la Sala Mozart.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *