Professionals de la intervenció social i la salut es trobaran a Pineda per reflexionar sobre l’escolta

Divendres es celebrarà a l’Auditori de Pineda de Mar la sisena edició de la Jornada de Treball Social que organitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que reunirà uns 200 professionals del territori que treballen en l’àmbit de la intervenció social i la salut. L’eix central de l’edició serà l’escolta, des de la vessant professional com en la relació amb els pacients. És per això, que es donarà veu a diferents col·lectius que solen estar més invisibilitzats.

Glòria Porcar, treballadora social i coordinadora de la jornada, ha explicat a Ràdio Calella TV quin és l’objectiu d’aquesta sisena edició, que inclourà una conferència sobre transsensorialitat. Es refereix a l’ús dels sentits com a eines per construir les nostres emocions.

Hem convidat el doctor De Haro, que ens parlar d’un terme nou sobre el poder dels sentits, i no només dels sentits clàssics. També donarem veu directament a la gent que atenem: els joves, a la gent gran, la salut mental, la pèrdua, la pobresa i el col·lectiu trans.

Intervindran a la jornada la Fundació Amics de la Gent Gran, els impulsors del projecte juvenil Escolta’m de la Generalitat, l’entitat Obertament, l’equips PADES de la Corporació, la Fundació Arrels, i el moviment La Mare de l’Estel.

La clausura anirà a càrrec de la metgessa i exconsellera de Justícia i d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, qui compartirà la seva experiència en la gestió d’unes àrees de responsabilitat política tradicionalment a mans dels homes.

La coordinadora de l’esdeveniment ha posat de relleu com els professionals valoren tenir espais com aquest per compartir coneixements i experiències, parar i reflexionar sobre la feina que fan.

Tots els professionals de l’àmbit de la salut i social escoltem en el nostre el dia a dia, però a l’altre. I sovint aquesta escolta pot ser de passada i per això dediquem una jornada per reflexionar com se senten escoltats els altres i analitzar com ho estem fent.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i del director gerent de la Corporació, Iñaki Garcia Bernis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *