Prohibides les activitats a l’aire lliure tot el cap de setmana

Lluvia-viento_MDSIMA20151126_0107_36

L’Ajuntament de Calella així ho ha decretat, per l’alerta de vent anunciat. Es preveu que al llarg de dissabte els vents podrien arribar als 70 km/h i diumenge fins als 90km/h.

Ho ha anunciat aquest migdia el consistori. La mesura, d’entrada, farà que se suspenguin les portes obertes a la Zona Esportiva de La Muntanyeta, en el segon cap de setmana d’accés lliure a la instal·lació esportiva. Tampoc hi podrà haver activitat al Camp de Futbol de Mar, quedant suspesos tots els entrenaments i partits previstos.  El partit afectat és el que s’havia de jugar diumenge al migdia al camp de mar entre el Calella i l’Arenys.

A Calella també es recomana extremar la precaució a les zones de jardins o parcs urbans que puguin representar un risc per ventades, caiguda d’arbres o branques, així com a les activitats escolars i extraescolars. A causa del fort onatge previst es recomana també evitar caminar al costat o vora el mar, així com la pràctica de qualsevol esport nàutic.

Les zones on el vent bufarà més intensament (més de 90 km/h) i pot provocar més incidències són el litoral i prelitoral central, incloent tota l’àrea metropolitana de Barcelona i la Selva, per la qual cosa cal extremar la prudència en els desplaçaments a peu i en vehicle.

Ja s’estan registrant ratxes de vent fort en zones urbanes on no és habitual: 76,7 km/h al Port de Barcelona, 65,5km/h a l’observatori Fabra i 59,8 km/h a Badalona. Cal ser molt prudents en els moments en que el vent bufa amb més intensitat i cal retirar elements inestables de balcons, terrasses i terrats que puguin precipitar-se al carrer.

La mala mar que està afectant avui la meitat sud del litoral català i demà s’estendrà i s’intensificarà a tota la costa, coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims que poden quedar inundats. Es demana a la ciutadania que eviti aquestes zones, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa.

Als extrems del país l’onatge serà menys intens. La nit i matinada de dissabte a diumenge és quan l’episodi serà més intens, amb onades que poden superar els 4 m a qualsevol punt de la costa, per mantenir-se així al llarg de tot diumenge.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *