Prohibides les activitats a l’aire lliure tot el cap de setmana

L’Ajuntament de Calella així ho ha decretat, per l’alerta de vent anunciat. Es preveu que al llarg de dissabte els vents podrien arribar als 70 km/h i diumenge fins als 90km/h.

Ho ha anunciat aquest migdia el consistori. La mesura, d’entrada, farà que se suspenguin les portes obertes a la Zona Esportiva de La Muntanyeta, en el segon cap de setmana d’accés lliure a la instal·lació esportiva. Tampoc hi podrà haver activitat al Camp de Futbol de Mar, quedant suspesos tots els entrenaments i partits previstos.  El partit afectat és el que s’havia de jugar diumenge al migdia al camp de mar entre el Calella i l’Arenys.

A Calella també es recomana extremar la precaució a les zones de jardins o parcs urbans que puguin representar un risc per ventades, caiguda d’arbres o branques, així com a les activitats escolars i extraescolars. A causa del fort onatge previst es recomana també evitar caminar al costat o vora el mar, així com la pràctica de qualsevol esport nàutic.

Les zones on el vent bufarà més intensament (més de 90 km/h) i pot provocar més incidències són el litoral i prelitoral central, incloent tota l’àrea metropolitana de Barcelona i la Selva, per la qual cosa cal extremar la prudència en els desplaçaments a peu i en vehicle.

Ja s’estan registrant ratxes de vent fort en zones urbanes on no és habitual: 76,7 km/h al Port de Barcelona, 65,5km/h a l’observatori Fabra i 59,8 km/h a Badalona. Cal ser molt prudents en els moments en que el vent bufa amb més intensitat i cal retirar elements inestables de balcons, terrasses i terrats que puguin precipitar-se al carrer.

La mala mar que està afectant avui la meitat sud del litoral català i demà s’estendrà i s’intensificarà a tota la costa, coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims que poden quedar inundats. Es demana a la ciutadania que eviti aquestes zones, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa.

Als extrems del país l’onatge serà menys intens. La nit i matinada de dissabte a diumenge és quan l’episodi serà més intens, amb onades que poden superar els 4 m a qualsevol punt de la costa, per mantenir-se així al llarg de tot diumenge.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *