L’administració intenta collar les subministradores per evitar la pobresa energètica

Nou pas per garantir l’aplicació de la Llei 24/2015 de mesures urgents contra la pobresa energètica. La Generalitat, les diputacions i els ajuntaments han presentat aquest dijous un document unificat en què es fixa el 50 per cent de la factura que han d’assumir, com a mínim, les empreses subministradores en els casos de pobresa energètica.

Tot i que ja s’havien elaborat protocols d’actuació per afrontar els casos de pobresa energètica, la majoria de les companyies no els han subscrit. Ara es fa un nou pas unificant, concretant i delimitant les responsabilitats per a les dues parts: administració i empreses subministradores. El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, s’ha mostrat satisfet per la presentació d’aquests nous protocols que tenen com a finalitat que les companyies no puguin tallar el subministrament a cap família que estigui en situació vulnerable.

El també alcalde de Pineda de Mar considera que s’hauria de fer un pas més enllà i obligar a les companyies a subscriure aquest conveni. De moment, són les companyies les que es poden acollir de manera voluntària. Segons Amor, les administracions ja han fet part de la feina i la pilota està a la teulada de les grans subministradores.

El Govern català posarà aquest any a disposició dels ajuntaments un fons de 5 milions d’euros per afrontar els casos de pobresa energètica. Fins a dia d’avui s’han destinat 3,9 milions d’euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *