Prohibits els mòbils a les escoles a partir del curs vinent i limitats als instituts

Després de setmanes intenses de debat sobre l’ús del telèfon mòbil dins els centres educatius, el Departament d’Educació ha decidit moure fitxa i prohibir-los a partir del curs vinent a les escoles d’infantil i primària i limitar-los als instituts. Així doncs, a l’ESO es podran fer servir però només amb finalitats pedagògiques. A batxillerat i FP cada centre decidirà si es poden utilitzar fora de classe. L’objectiu del Departament és que l’ús dels mòbils no interfereix amb el procés d’aprenentatge de l’alumnat i la convivència entre els membres de la comunitat educativa.

Els alumnes d‘Educació Secundària Obligatòria hauran d’apagar els smartphones quan entrin al centre, i si el porten, només en podran fer ús quan el mestre ho indiqui i per a finalitats pedagògiques. De fet, serà el mateix institut qui decidirà on es guarden els aparells durant la jornada escolar.

Pel que fa a batxillerat i FP, pràcticament mateixa regulació. A l’aula només per a finalitats pedagògiques amb la diferència que fora de classe serà cada centre el que decideixi quina regulació aplica. En aquest sentit, s’especifica que l’alumnat haurà de ser responsable dels seus dispositius.

La prohibició total de l’ús del mòbil serà a primària. No es podran utilitzar ni a l’aula, ni al pati, ni en altres espais comunitaris. En cas que un alumne porti un telèfon, aquest ha d’estar apagat tota la jornada escolar i desat en un lloc segur, que ha de determinar el centre.

Aquestes són les línies generals de les instruccions que el govern ha aprovat aquest dimarts basades en les directrius del Consell Escolar de Catalunya.

Està previst que cada centre incorpori la regulació per aplicar-la ja al curs vinent, 2024-2025. En tot cas, les instruccions preveuen excepcions per motius de salut, sortides, activitats concretes o emergències.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *