CalellaxRefugiats inicia una campanya de recollida de roba d’abric

Foto: Maria Feck

L’associació local CalellaxRefugiats col·labora amb l’ONG No Name Kitchen en la campanya internacional de recollida de roba d’abric, calçat i productes d’higiène per a les persones refugiades que es troben als camps de Velika Kladusa, a Bòsnia i Hercegovina. Es podran portar durant tot el mes de juny en tres punts de Calella: l’Agrupament Escolta Montnegre, Càritas o el bar Wockas del carrer Sant Antoni.

No Name Kitchen va arribar als camps de Velika Kladusa el maig del 2018 per ajudar a les persones refugiades que havien quedat atrapades a les fronteres de Sèrbia i Grècia. La seva funció consisteix en oferir-los tendes d’acampada, sacs de dormir, mantes i roba d’abric; i distribuir estufes i llenya. D’aquesta manera volen pal·liar els efectes del rigorós fred d’hivern.

CalellaxRefugiats s’adhereix a la campanya internacional de recollida de productes d’abric i la farà durant tot el mes de junya Calella, tal com ha explicat una de les voluntàries, Laura del Hoyo.

Hi ha una necessitat bastant gran entre la frontera de Croàcia i Sèrbia, on hi ha l’entrada a la Unió Europea. El problema és que moltes persones s’han quedat fora dels camps de refugiats i quan arriba el fred es necessita roba d’abric (…) La majoria de gent de Calella té totes les seves necessitats cobertes però si ens trobéssim amb la seva situació segur que agrairíem l’ajuda. No l’ha provocat ells i mereixen tenir una vida més digna.

A més de roba d’abric, CalellaxRefugiats també demana que es donin sabates, sabatilles esportives, sacs i mantes, cinturons i tovalloles, a més de productes d’higiène.

Els objectes han de ser principalment coses d’abric. Si una persona té una manta que ja no fa servir, doncs mantes; tovalloles sacs de dormir, motxilles, bufandes, barrets, guants i sabatilles esportistes…

Els punts de recollida són la seu de l’Agrupament Escolta Montnegre (dissabtes de 16 a 18h), Càritas Calella (de dilluns a divendres de 10 a 13h); i el bar Wockas del carrer Sant Antoni (de dilluns a divendres de 8 a 21:30h i els dissabtes de 7:30 a 22h).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *