Prop de 200 professionals dedicats a la salut mamària es reuneixen a Calella

Professionals de l’àmbit de la medicina, la infermeria, psicologia o fisioteràpia, entre d’altres, s’han donat cita a Calella amb motiu del Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària que s’ha encarregat d’organitzar la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. A més, amb èxit d’assistència, segons posen de relleu. La trobada ha servit per posar de manifest la importància de la multidisciplinarietat en els equips que treballen entorn de la patologia de la mama.

El congrés ha servit per compartir casos i experiències, així com debatre entorn del diagnòstic i tractament tan mèdic com quirúrgic del càncer de pit.

La presidenta del comitè organitzador i cap de la unitat de Patologia Mamària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la doctora Mireia Recaj, posa de relleu l’alta participació dels professionals de la salut d’hospitals catalans i de la xarxa de l’Institut Català d’Oncologia.

Ens sentim orgullosos de la resposta dels professionals. De fet, vam treballar un programa atractiu i ambiciós i, en aquest sentit, des de la comissió mèdica hem abordat el diagnòstic i tractament, tant quirúrgic del càncer de mama des d’un punt de vista multidisciplinar. Al territori hi ha interès, els professionals tenim ganes de compartir, escoltar i discutir, intercanviar experiències, i aprendre, en definitiva.

El congrés va abordar les patologies de la mama des de l’àmbit mèdic i d’infermeria. S’ha destacat el paper de la infermera gestora de casos oncològics, que fa d’enllaç entre l’equip professional i la pacient, esdevé una figura molt important per a les dones ja que tenen un acompanyament i suport durant tot el procés. També s’ha donat veu a diferents pacients per escoltar les seves experiències.

La Unitat de Patologia Mamària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ubicada a l’Hospital Sant Jaume de Calella, va néixer fa 18 anys amb l’objectiu d’oferir una atenció integral a totes les dones especialment a les diagnosticades de càncer de mama l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Actualment, la formen un total de 21 professionals de diferents serveis. Cada any, diagnostica 130 casos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *