La igualtat de gènere a l’Ajuntament de Calella, a examen

L’Ajuntament de Calella s’ha compromès a sotmetre’s a l’examen de l’associació Forgender Seal, que és qui concedeix el primer segell internacional de qualificació i reconeixement públic a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit municipal. El procés per obtenir-lo consisteix en l’adopció d’una sèrie de compromisos per part de l’administració que l’associació s’encarregarà d’avaluar en el termini de dos anys.

El Distintiu per la Igualtat de Gènere SG CITY 50-50 reconeix i motiva els esforços dels governs locals per millorar la seva eficiència, eficàcia i qualitat en la implementació de la transversalitat de la perspectiva de gènere en la governança municipal. Uns objectius que la presidenta de l’associació Forgender Seal, Marta Macias, ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV.

És tot un recull de les competències municipals. Per un costat, el que s’avalua és tota la governança interna -l’organització interna de l’ajuntament-, i també les relacions amb tercers. Després és tot el compendi de les competències municipals, com per exemple cultura. De quina manera es treballa la competència municipal envers la cultura i com també té aquesta mirada de gènere. O els esports, l’urbanisme, la mobilitat, les competències econòmiques o l’emprenedoria econòmica dins l’ajuntament.

El consistori que fa la sol·licitud per obtenir el distintiu adopta una sèrie de compromisos per un termini de dos anys.

Aquest és el procés que hem iniciat amb l’Ajuntament de Calella. D’entrada es lliure un formulari d’auto-diagnosi i, a partir d’això, el municipi decideix quines accions farà a partir dels seu propi Pla d’Igualtat. En síntesi, es tracta d’extrapolar el que ja té aprovat a fer i traslladar-ho als compromisos. En funció d’això, obtindrà el distintiu i també els resultats de l’auditoria que farem per comprovar que s’han executat.

Calella es troba en una fase molt inicial del procés i, per tant, encara no ha concretat quins són els compromisos que assumeix. Un cop ho hagi enllestit i rebi el distintiu que acredita que es troba sota examen, l’ajuntament estarà obligat de fer-los públics perquè la ciutadania els conegui.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *