Proposen instal·lar un parc inclusiu, el primer de Calella

Antonio Parejo vol resdoldre el dèficit de parcs infantils adaptats per a nens i nenes de diferents capacitatsque hi ha a Calella. Per això, va presentar la proposta per instal·lar-ne un al Pressupost Participatiu del 2019 i és una de les finalistes, que es poden votar aquests dies. En una entrevista al programa La Ciutat, el promotor del projecte ha detallat quins jocs inclouria i també quina és la ubicació que considera més adequada.

Parejo, que treballa en l’àmbit de l’atenció social, ha dit que recomanaria instal·lar el primer parc infantil inclusiu de Calella a la plaça Pau Casals, al final del carrer Jovara. Proposa substituir o complementar els elements ja existents.

Per mi, la ubicació ideal seria a la Plaça Pau Casals, al costat del Freta, entre dos edificis d’habitatges que deixen molt d’espai. Consistoria en adaptar el parc que hi ha actualment per adaptar-lo o complementar-lo. El cost seria d’entre 32.000 i 33 .000 euros.

El projecte inclou l’adquisició i instal·lació de fins a 5 jocs de la marca Happy Ludic, una empresa barcelonina que s’ha especialitzat en el disseny de parcs inclusius.

Hi hauria el típic gronxador però amb una xarxa que evitaria que el nen caigui, una motlla amb un respatller; una balança adaptada per a cadires de rodes, i un giratori que inclou un sistema de fre. Té el certificat de la Unió Europea, que garanteix risc zero.

Per Pareja, que Calella tingués el seu primer parc infantil inclusiu permetria avançar cap a la igualtat i contra la discriminació de les persones amb diferents capacitats, també en edats primerenques.

Avui l’urna de votacions està a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a l’Ajuntament i al carrer Matas i Rodes, cantonada amb Església. Es podrà escollir entre els cinc projectes finalistes fins el 23 de novembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.