A Calella hi haurà casals d’estiu amb grups reduïts i protocols de seguretat

Quan falta gairebé un mes perquè arribi l’estiu, l’Escola Pia i el club esportiu Water Sports Centre ja han començat a ultimar detalls pels seus casals d’estiu d’enguany enmig d’una gran incertesa. Es podran dur a terme sempre que es continuï avançant en el desconfinament -un cop s’hagi entrat en la fase 3 -, amb grups reduïts i complint uns protocols de seguretat. La Generalitat ha estat qui ha fixat aquesta mateixa setmana les condicions per organitzar activitats de lleure. Es preveu que es puguin fer casals d’estiu i colònies, però també acampades, rutes, camps de treball i casals esportius.

Caldrà fer les activitats en llocs de baix risc de contagi. No estaran permesos els grups de més de 10 nens i nenes, i estaran sempre acompanyats pel mateix monitor. A més, els participants del casal hauran de ser procedents de zones properes. També s’hauran de multiplicar les mesures de seguretat i ventilar contínuament els espais utilitzats. La coordinadora del casal de l’Escola Pia, Mariceli Santaren, ja ha avançat que hauran d’adaptar-se a un nou dia a dia, però sense canviar l’essència d’un casal.

Ja estem treballant en el projecte del casal 2020 però la realitat és que encara no podem saber ben bé com anirà. Així com abans treballàvem amb grups i franges més nombroses, ara ho farem amb petits grups. Haurem de fer els anomenats “grups de convivència” de 10 infants amb un monitor que conviuran el temps que duri el casal.

Un altre casal calellenc, el del Water Sports Centre, ja ha obert les inscripcions per aquest estiu amb una gran acollida. Preveuen poder començar l’última setmana de juny, si ja hem entrat a la fase 3. El seu responsable, Jordi Llobet, també afirma que serà un casal esportiu adaptat a la normativa. 

Serà un casal atípic, però nosaltres ho tenim més fàcil. Estem a l’aigua i és més fàcil mantenir la distància de seguretat. Organitzarem grups de 10, que seran sempre els mateixos, hauran de venir ja canviats de casa i no es podran dutxar. (…) Ja hem obert inscripcions i la veritat és que està tenint una acollida espectacular.

Malgrat totes aquestes mesures i les dificultats amb les quals es trobaran aquest estiu els infants i adolescents, els educadors en el lleure celebren que es puguin organitzar casals i colònies. Mariceli Santaren, considera que seran de vital importància a l’hora d’ajudar als infants a afrontar la incertesa de la situació.

Treballaran molt les noves emocions, el tema de la nova normalitat, les noves maneres de fer, com ens hem de comportar i relacionar, per ajudar-los a entendre que està passant. Ho intentarem fer de la millor manera i que els infants gaudeixin d’un estiu diferent.

En els pròxims dies i setmanes es continuarà treballant per elaborar protocols. El que està clar és que aquest estiu els infants podran tornar a gaudir dels casals i d’activitats de lleure.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *