Protesta silenciosa a l’Institut Bisbe Sivilla

Els sindicats de l’ensenyament continuen alçats en contra la gestió de Josep Gonzàlez Cambray al capdavant del Departament d’Educació de la Generalitat. Aquest matí s’ha fet una nova aturada de dues hores per reclamar que es reverteixin les retallades dels últims anys i que es faci marxa enrere en algunes mesures de nova implantació, com ara el nou calendari escolar. Defensen que totes les decisions que s’han pres suposen un retrocés en la qualitat de l’educació i adverteixen que, si no hi ha cap gest per part de la conselleria, s’allargaran les protestes que, en un principi, han de finalitzar dijous vinent amb una nova aturada total amb manifestació unitària pels carrers de Barcelona. A l’Institut Bisbe Sivilla, s’ha fet una acció silenciosa a l’interior de les instal·lacions.

Membres de l’Assemblea Groga de l’Alt Maresme han fet una acció de protesta durant les dues hores d’aturada convocada al sector de l’ensenyament. Han optat per fer-ho en silenci i mostrant una pancarta en què es podia llegir “Fem vaga pel teu futur”. És la mateixa que han exhibit des de l’inici de les mobilitzacions, el passat mes de març. Gizane Silva, membre del moviment en defensa de l’educació, adverteix que les aturades podrien continuar si el conseller Josep Gonzàlez Cambray no s’asseu a la taula de negociació i atén les reivindicacions dels docents.

Si no hi ha cap canvi potser no acabem el curs o potser no comencem el vinent, això depèn dels sindicats (…) El gest seria asseure’s a la mesa de negociació. Ahir les companyes van anar a la seu del Departament d’Educació i se’ls va barrar les portes amb els antiavalots dels Mossos, com si fossin terroristes. Així és com ens considera el conseller Gonzàlez-Cambray.

Els docents presenten un llistat de greuges que els han portat a la vaga. Entre les seves principals reivindicacions, revertir les retallades, la retirada del nou currículum acadèmic o la supressió del decret de plantilles i de l’ordre del calendari.

Des de l’Assemblea Groga de l’Alt Maresme posen l’accent en què les seves reclamacions van en benefici de l’educació per a tots els infants i joves. Gizane Silva exposa alguns exemples de les afectacions que també es produeixen al centre calellenc.

Cambray va dir que disminuïa les ràtios però no és veritat perquè ha acabat deixant fora a famílies que havien triat la pública en primera opció (…) Tenim les aules d’acollida a rebentar, ara mateix, aquí tenim 45 alumnes i només ens han dotat amb mig professor més. Clar, al final afecta a la qualitat de l’ensenyament perquè acaben anant a les aules ordinàries i els professors tenen un doble problema.

I tot plegat, quan s’han reprès les negociacions i la Generalitat ha presentat una nova proposta d’acord, que els sindicats consideren insuficients. La novetat més destacada és un canvi en el complement de sou per antiguitat, que permetria als treballadors assolir-lo als 6 anys d’exercici, en lloc dels 9 actuals. En canvi, no s’inclou la reducció d’una hora lectiva, que continuen reivindicant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *