Puig (president CDC Calella): “El PDC neix amb unes expectatives de canvi total”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Pere Puig afirma que “la nova Convergència”, batejada amb el nom de Partit Demòcrata Català (PDC), serà un dels pilars que conduiran Catalunya a la independència. Entén que el període de transitorietat per a la fundació del nou partit el reforçarà, en tant que demostrarà que un dels actors destacats del procés fa una aposta per la regeneració i la transparència. El president local de Convergència també aclareix a Ràdio Calella TV fins quan els càrrecs electes del partit hauran de seguir representant les sigles.

Pere Puig ja és un dels associats al Partit Demòcrata Català (PDC), l’hereu de Convergència Democràtica de Catalunya que tot just aquest cap de setmana passat ha iniciat el seu procés fundacional. El president local de CDC admet que el nom escollit en el congrés del passat cap de setmana no és el que majoritàriament va votar la militància local, que optava per mantenir el mot “Convergència” o “Convergents” en la denominació del partit. Amb tot, celebra que la decisió s’hagi deixat totalment en mans dels congressistes, refermant així la voluntat participativa del partit, que deixa de definir-se com a sobiranista a declarar-se obertament independentista.

Puig insisteix en el fet renovador que comporta el procés fundacional, també quan se li pregunta si optaria a postular-se per encapçalar-lo a nivell local. “El PDC ha de néixer amb unes expectatives de canvi total, ha de ser el partit de la renovació i s’ha de deixar pas a gent nova”, assenyala.

Gent nova que haurà “d’esvair els dubtes que planegen sobre les maneres de fer de CDC”, demostrant que s’aposta per la transparència i es rebutja qualsevol tipus de corrupció.

Aquestes persones s’escolliran durant els dies 22 i 23 de juliol, quan tots els associats al PDC podran exercir el seu dret a vot de forma presencial o electrònica i escollir el tàndem presidencial –la proposta és Artur Mas-Neus Munté–, els 12 membres de la Direcció Executiva Nacional, la presidència del Consell Nacional i el Defensor de les persones associades. A més, serà el moment d’aprovar els Estatuts presentats al congrés.

En aquest sentit, i mentre es conclogui jurídicament i legalment el procés de creació del nou partit, CDC continuarà sent actiu i mantindrà presència a les institucions on ha obtingut representació per mitjà de les eleccions.

“Com a CDC seguim actuant a nivell de Congrés i Senat, i en d’altres institucions on ens hem presentat com a partit. A partir de les pròximes convocatòries electorals, i quan ens hi presentem com a PDC, llavors serà el moment en què es tanqui el procés fins a desaparèixer completament”, exposa Puig.

Que serà quan s’hagi tancat el cercle de totes les convocatòries electorals a les que ha concorregut CDC amb les seves sigles. A Calella, els actuals representants de Convergència a l’Ajuntament de la ciutat es van presentar a les eleccions del maig del 2015 com la coalició de CiU, encara que a dia d’avui Unió no hi guarda cap regidor.

Candini, a disposició del nou partit

L’alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Montserrat Candini, no optarà a formar part de la Direcció Executiva Nacional del PDC d’acord amb l’establert en el règim d’incompatibilitats del partit aprovat el el congrés fundacional. Amb tot, Candini acceptaria assumir algun altre tipus de responsabilitat si se li demana. “Em poso a la disposició si sóc necessària. Però representaré els valors del PDC des de l’alcaldia i, lògicament també, des del Parlament de Catalunya”, diu Candini.

Candini, que celebra l’elecció de Partit Demòcrata Català com a nom per a la nova formació, assegura que hi ha l·lusió per construir el present i el futur del país, amb el bagatge i la experiència dels anys de servei al país.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat