Quatre farmàcies de Calella participen al programa de detecció precoç del càncer de còlon

Acteum CaixaForum

És gratuït i s’adreça a la població diana d’homes i dones de 50 a 69 anys, que és el col·lectiu de més risc i en què la detecció precoç s’ha demostrat més efectiva. Salut està enviant aquests dies a Calella les cartes informatives amb el llistat de les farmàcies on es pot acudir per obtenir els elements necessaris per realitzar-se la prova de cribratge. Els resultats els rebran a casa: si són negatius se’ls tornarà a citar al cap de dos anys. En cas contrari, si les proves donen positiu, se’ls cridarà perquè acudeixin al centre mèdic o hospitalari corresponent.

Bernat Noguera, de la Farmàcia Noguera de Calella, ha insistit en la importància de participar al programa de prevenció de càncer de còlon. Una malaltia que es diagnostica a més de 6.000 persones l’any a Catalunya. Ha explicat en què consisteix i quina és la funció de les farmàcies en aquest procés en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Es fan un parell de preguntes sobre antecedents familiars de càncer i una vegada els dono la mostra el procés és molt senzill: ha d’entrar en contacte amb la femta, guardar-la i portar-la en una bossa a la farmàcia on es guarda fins que la passen a recollir (…) Fem una crida perquè a la gent no se li passi. Recordem que és una prova gratuïta i senzilla que dona molta informació, més tenint en compte les dades que indiquen que el càncer de còlon és una de les malalties que més afectarà a la nostra societat.

Al farmacèutic se li ha de lliurar la carta informativa s’ha rebut a casa, on hi ha dos adhesius identificatius necessaris pel procés de cribratge.

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona recorda que no cal fer restricció dietètica ni suspendre cap tractament mèdic els dies previs a la recollida de la mostra de femta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat