[AMPLIACIÓ] Què no et podràs perdre de la Festa Major petita

La programació de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita anirà del 8 al 17 de juny, amb alguns imprescindibles com els sopars al carrer, la trobada de bestiari i la cercavila amb els gegants de la ciutat, o els festivals de Circ i l’Impuls d’artistes locals i de rodalies que van néixer en pandèmia i es consoliden. Aprofitant la celebració de la Firatast, l’Ajuntament ha detallat l’agenda d’activitats, que presenta algunes novetats com ara la nit jove al Pati de l’Ós i una mostra urbana d’art; i la recuperació de les sardanes i el concurs de pintura ràpida que es vincularà a la commemoració de l’Any Oliver i amb l’aigua com a temàtica.

L’agenda de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita s’estira del 8 al 17 de juny, amb activitats tradicionals, les que s’han anat consolidant en els últims anys, i algunes novetats. L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Calella n’ha avançat la programació i el cartell dissenyat per Sergi Cugat, on s’hi representen els veïns i veïnes compartint el sopar al carrer, que és un dels imprescindibles de la festa perquè aplega gent de totes les edats i ajuda a reforçar el sentiment de comunitat.

El tret de sortida es donarà amb el bateig i presentació de la nova colla infantil d’Udols de Foc, que faran correfoc amb d’altres agrupacions; al que li seguirà el torneig de tir a l’art del Club de Pesca Esportiva. Això serà el cap de setmana del 8 al 9 de juny.

La Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, els patrons de Calella, continua incorporant els festivals de Circ i l’Impuls, per a artistes de quilòmetre zero. Els espectacles es faran durant el cap de setmana central de les activitats, del divendres 14 de juny al dilluns 17 de juny, festiu a la ciutat.

La Colla de Geganters i Grallers de Calella organitzen la trobada de bestiari i de gegantonets, i faran la cercavila amb les figures locals. L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, la mostra de postres casolanes. Per als infants, s’ha programat un espectacle de titelles itinerant i un taller al mercat setmanal.

Es recupera el vermut popular a la Plaça Catalunya, amb l’amenització musical de Pep Romaguera i Nora Idáñez, l’audició de sardanes al Passeig Manuel Puigvert, i el concurs de pintura ràpida, que s’emmarca en la commemoració de l’Any Oliver. Josep Grima, tinent d’Alcaldia de Cultura, ha anunciat que l’aigua en serà el leit motiv.

No hi faltaran els sopars al carrer – que es fan en carrers, places i passeig –, l’Ofici de la Secretària, l’actuació del Cor i Orquestra Simfònica Ciutat de Calella, el concert i ball amb Swing Latino, al Passeig Manuel Puigvert; i el de música italiana a càrrec de l’Aula de Música Can Llobet.

El divendres 14 de juny es farà la Festa Jove al Pati de l’Ós amb música en directe i les sessions de dj de Sergi Domène i Héctor Ortega, de Flaix FM. També és novetat una mostra urbana de pintura que s’escamparà pels carrers del centre amb obres que estaran a la venda.

Consulta la programació al detall, a continuació:

📆 DISSABTE, 8 DE JUNY
🔥 21.00 h a la plaça de l’Ajuntament, bateig i presentació de la colla infantil de diables, amb un espectacle teatrelitzat on la colla de diables adults presentaran als diables infantils. Tot seguit, tabalada de la colla de Diables fins la plaça del Bunyol. Organitza: Udols de Foc Diables de Calella.
🔥 21.45 h, a la Riera Capaspre, inici del correfoc amb la colla de diables infantil, amb el següent recorregut: Riera Capaspre, carrer Colon, carrer Riera, plaça Ajuntament. Colles convidades: Diables i Tabalers de Malgrat i Diables de Dosrius. Organitza: Udols de Foc Diables de Calella.

📆 DIUMENGE, 9 DE JUNY
🎣 10.00 h, a la platja Gran, Tirada de l’arc de pesca. Organitza el Club de Pesca Esportiva Calella.

📆 DIVENDRES, 14 DE JUNY
🐎 18.00 h, a la plaça de l’Ajuntament, inici de la Festa major amb la cercavila-espectacle Cavalls de Menorca, un espectacle de teatre de carrer que ofereix una visió personal de la celebració menorquina, on els actors recreen l’animalitat primitiva del cavall i recuperen el pes de la tradició en una representació actoral contemporània. Recorregut: plaça Ajuntament, carrer Riera, Riera Capaspre, Jovara, Batlle, plaça Església.
🩰 19.30 h, al Passeig Manuel Puigvert, al costat del Monument de la Sardana, IMPULSA’T: una gala de dansa amb diferents propostes de ballarins i ballarines professionals i semi-professionals de Calella i la resta de la comarca que ens mostraran les seves peces de dansa, creades per a l’ocasió. En cas de pluja, l’acte es farà a la Fàbrica Llobet-Guri. Organitza: Associació Tres al Cub dansa.
🐴 19.30 h, a la riera Capaspre, entre els carrers Jovara i Barcelona, plantada de la 14a Trobada de Bestiari. Organitza: la Colla de Geganters i Grallers de Calella.
🐴 22.00 h, a la riera de Capaspre, sortida de la cercavila de la 14a Trobada de Bestiari pels carrers Jovara, Batlle, plaça de l’Església, Bisbe Sivilla i plaça de l’Ajuntament. Colles participants: Colla de Geganters de Calella amb la Llopa; Udols de foc, Diables de Calella amb la Lea; Diables d’Argentona amb la Polseguera; el Drac de Torroella de Montgrí, la Carpafera de Martorell i la Hipodragona de la Colla del Drac de Terrassa. Organitza la Colla de Geganters i Grallers de Calella.
🐴 22.45 h, a la plaça de l’Ajuntament, ballada del Bestiari participant a la 14a Trobada de Bestiari i, tot seguit, entrega de records a les colles convidades assistents. Organitza: Colla de Geganters i Grallers de Calella.
🎶 23.00 h, al Pati de l’Ós, concert amb el grup Leen & the Louders i sessions de música amb els DJs Sergi Domene i Hector Ortega, de FLAIXFM. Entrada gratuïta. Servei de bar i menjar a càrrec de l’Associació Jovent Calellenc. En cas de pluja, el concert serà a la Fàbrica Llobet-Guri.

📆 DISSABTE, 15 DE JUNY
⚽ De 9.00 a 20.00 h, al Complex Esportiu Tomàs Claramunt, II Torneig Calella Fem. Cup Futbol Base, i al Camp de Mar, II Torneig Calella Fem. Cup + 30. Ambdues activitats es duran a terme al llarg de tot el dia, fins les 20.00 hores. Organitza: CF Calella.
🍰 De 9.00 a 13.00 h, a l’espai exterior de la zona del Mercat Municipal al final del carrer Sant Joan, Mostra de Postres Casolanes amb motiu de recaptar donatius pels programes assistencials de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital Sant Jaume de Calella.
🥳 10.00 h, a la plaça de l’Església, plantada de la 7a Trobada de Gegantonets. Organitza la Colla de Geganters i Grallers de Calella.
🥳 11.00 h, a la plaça de l’Església, inici de la cercavila de la 7a Trobada de Gegantonets pels carrers Església, Sant Josep, Jovara, Escoles Pies i fins a la plaça de l’Ajuntament.
🖌️ De 11.00 a 13.00 h, al Mercat Setmanal, Taller infantil en motiu de la Festa Major. Organitza: l’Ajuntament de Calella amb el suport dels paradistes del mercat setmanal.
🥳12.00 h, a la plaça de l’Ajuntament, balls dels participants a la 7a Trobada de Gegantonets i, tot seguit, lliurament de records a les colles. Organitzat per la Colla de Geganters i Grallers de Calella.
🎪 18.00 h, al passeig Manuel Puigvert, al costat del Monument de la Sardana, Festival de Circ amb l’actuació del Col·lectiu Mur i el seu espectacle De Tu a Tu, un espectacle de circ inclusiu compost per persones amb i sense diversitat funcional, que pretén conscienciar de les limitacions, físiques i mentals, i la capacitat humana per a superar-les. Entrada lliure i gratuïta. En cas de pluja, l’espectacle es farà a la Sala Mozart.
🎊 21.30 h, a diferents carrers de Calella, Sopars al Carrer amb motiu de la festa major de Sant Quirze i Santa Julita:
– Associació Gent de Barri de Pequín (Colom: Riera/Jovara)
– Associació de Veïns del carrer d’Amadeu (Bruguera/Sant Antoni)
– Calella Marxa (Paça Catalunya)
– Joventut Artística (Església 249-251)
– Veïns del carrer Barcelona (Sant Isidre/passatge.Galceran)
– Veïns del carrer Bruguera (Indústria/ Costa Fornaguera)
– Veïns del carrer de Jovara (Amadeu/Indústria)
– Veïns del carrer de Sagnier
– Veïns del carrer de Sant Joan (Avinguda del Parc)
– Veïns del carrer de Sant Pere/Anselm Clavé (Passeig Manuel Puigvert)
– Veïns del carrer de Sant Pere (Sant Antoni/Sant Jaume)
– Veïns del carrer Miquel Cuní
– Veïns del carrer Roser
– Veïns del Parc de Calella-Veracruz/plaça Concepció Vila i Riu)
– Associació Udols de Foc Diables de Calella (Brollador Parc Dalmau)
– Veïns del carrer Sant Josep (Parc Dalmau)
– Veïns del carrer Raval
– Veïns del carrer Batlle
– Associació Cultural Codina (Puig de Popa)
-Veïns dels carrer Sant Antoni (Ànimes/Amadeu)
– Veïns del carrer Turisme

📆 DIUMENGE, 16 DE JUNY
⛪ 08.00 h, a la capella de Sant Quirze i Santa Julita, Ofici de la Secretària, al final del qual es repartiran els tradicionals rams de clavells. L’Eucaristia serà presidida per mossèn Salvador Gras, fill de Calella i rector de Malgrat de Mar, Palafolls i Sant Genís de Palafolls. En acabar, al passeig de Manuel Puigvert, davant del carrer de Francesc Bartrina, hi haurà una xocolatada a càrrec de l’Associació Sant Quirze.
🖼️ De 10.00 a 15.00 h, a la plaça Catalunya, Galeria al Carrer: Mostra de pintures d’artistes de km0. Venda de quadres en favor de la Marató de TV3. Organitza: Calella per la Marató.
🗺️ 11.00 h, des de la Recepció del Museu Municipal, ruta històrica “Seguint els passos de Jeroni Martorell”. El Museu Municipal us proposa fer un viatge en el temps i descobrir l’obra arquitectònica del gran urbanista i arquitecte de Calella, Jeroni Martorell i Terrats. El passeig pretén fer un repàs per les seves obres més emblemàtiques com el Mercat Municipal, el Parc Dalmau o el passeig de Mar i balustrada. Lloc de trobada: Recepció del Museu Municipal. Activitat gratuïta dirigida al públic general. No cal reserva prèvia. Durada aproximada: 1h. Idioma: Català. Passaport Cultural
⛪ 11.00 h, a l’església parroquial, Ofici Solemne de Festa Major presidit per fra Octavi Vilà, bisbe de Girona, i acompanyat pel Cor de Cambra Ciutat de Calella, de la mà de l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Ciutat de Calella. En honor als patrons de Calella, Sant Quirze i Santa Julita.
🥁 11.00 h, a la Plaça Vicenç Ferrer, Tabalada Infantil i, tot seguit, inici de la Cercavila de les colles infantils de tabals, amb el següent recorregut: plaça Vicenç Ferrer, Jovara, carrer Sant Josep, carrer Església, carrer Cervantes i fins la plaça Catalunya. Colles convidades: Colla infantil dels Diables de Tordera, Tronats de Sant Feliu de Llobregat, Diables de Granollers i mini tabalers dels Diables de Canet de Mar. Organitza: Udols de foc, Diables de Calella.
🥁 12.30 h, a la plaça Catalunya, arribada de la cercavila de colles infantils de tabals. Tot seguit, Vermut popular i actuació musical de Pep Romaguera i Nora Idàñez, amb un repertori eclèctic de temes clàssics i moderns.
🎪 17.30 h, al passeig Manuel Puigvert, davant el pas a nivell, Festival de Circ, amb l’actuació de la companyia Circo Los i el seu espectacle Kasumay. Tres persones molt diferents entre sí es troben al voltant d’una taula, estan esperant una trucada de feina; és possible que estiguin esperant la trucada que els canviarà les seves vides. Ens sorprendran amb les seves acrobàcies, malabars, trapezis i moltes sorpreses més. Entrada lliure i gratuïta.
🎼 17.30 h, a l’Església de Sta. Maria i St. Nicolau, concert de Festa Major a càrrec del Cor i Orquestra Simfònica Ciutat de Calella. Organitza: Associació Cor i Orquestra Ciutat de Calella. Les entrades es podran adquirir per www.entrapolis.com, a la web de l’associació i a la taquilla de la sala Mozart. Preu entrada: 15€.
🥳 18.30 h, al carrer Balmes, inici de la Cercavila de festa major a càrrec dels Geganters i Grallers de Calella, amb el següent recorregut: carrer Balmes, carrer de l’Església, plaça de l’Església, carrer Bisbe Sivilla i fins a la plaça de l’Ajuntament.
18.30 h, al passeig Manuel Puigvert, al costat del Monument de la Sardana, concert de Festa major a càrrec de Swing Latino, que ens oferiran un viatge auditiu i visual a través de diversos estils musicals. Entrada lliure i gratuïta. En cas de pluja, el concert es farà la Fàbrica Llobet-Guri.
🎊 20.30 h, al passeig Manuel Puigvert, davant del Monument de la Sardana, sopar popular de Festa Major a càrrec de l’Associació Sant Quirze i l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella.
🕺 21.30 h, al passeig Manuel Puigvert, al costat del Monument de la Sardana, Ball de Festa Major amb el grup Swing Latino, amb les millors versions de tots els temps i també les més actuals per a satisfer a tots els públics. Entrada lliure i gratuïta. En cas de pluja, el ball es farà la Fàbrica Llobet-Guri.

📆 DILLUNS, 17 DE JUNY
🎼 12.00 h, al passeig Manuel Puigvert, audició de sardanes de Festa Major amb la cobla Marinada. En cas de pluja es farà a l’Espai Mercat. Organitza Agrupació Sardanista de Calella.
🎪 18.00 h, Al passeig de Manuel Puigvert, davant el pas a nivell, Festival de Circ amb l’actuació de la companyia Silvia Serra i el seu espectacle Somcomèdia. La Valentina i en Tonino són la criada i el criat del Senyor Rigoberto Pantalone Di Bocati di Cardinali. Fa molts anys que treballen per ell. El Senyor els ha encomanat una feina de moltíssima responsabilitat. En Tonino i la Valentina hi posen tot el seu esforç. Però per culpa d’un petit gran malentès de cop i volta es troben sols, desemparats i sense feina… A partir d’aquí comença una gran aventura. Entrada lliure i gratuïta. En cas de pluja, l’espectacle es farà a la Fàbrica Llobet-Guri.
🎼 19.00 h, al passeig Manuel Puigvert, al costat del Monument de la Sardana, Concert de Música Italiana a càrrec del Cor d’Adults & Joves & Banda Aula de Música Can Llobet. El Cor d’Adults & Joves i una banda formada per 4 músics (membres del professorat de l’escola) juntament amb 40 cantaires de diferents edats, dirigits per la seva directora, Lourdes Bartrolí, oferiran un concert, tot en directe, de música italiana. Entrada lliure i gratuïta. En cas de pluja, el concert es farà a la Fàbrica Llobet-Guri.
👨‍🎨 19.00 h, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, lliurament de premis del I Concurs de Pintura ràpida de Calella Francesc Oliver Fradera. Podeu consultar les bases a la web municipal. Per a més informació: 93 7695102. Organitza: Associació Amics del Museu de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *