Quin temps farà per Festa Major i Fira?

Si a principis de setmana s’especulava amb la possibilitat de tenir un cap de setmana clarament passat per aigua, i fins i tot amb tempestes intenses i abundants, l’actualització dels mapes del temps indiquen que no serà tant com es pensava. Hi haurà moments de pluges però en cap cas serà la tònica que marcarà les jornades de dijous a diumenge.

Quim Serra, responsable del Servei Meterològic del Maresme, ha predit un cap de setmana variable amb estones de sol i la presència d’algunes pluges, que podran ser importants.

Durant la setmana s’especulava d’acord amb els models meteorològics amb la possibilitat que fos un cap de setmana passat per aigua, però ara sembla cada vegada menys probable. Això no vol dir que no veiem ploure. Crec que molts actes es podran salvar perquè hi haurà moltes estones sense precipitació.

Per dies, la previsió indica que acabarem de passar un dijous tranquil. La situació es complicarà i força demà divendres, a partir de la nit i matinada, quan s’espera l’arribada d’una pertorbació que serà molt activa i deixarà tempestes d’intensitat i abundants. La inestabilitat es mantindrà fins l’endemà dissabte al matí.

Hi haurà tempesta i de les grans, això és el que sembla pels mapes del temps d’avui. Fins i tot podrà ser força abundant a nivell local, superant els 40 litres per metre quadrat, però altra cosa són les conseqüències. No té perquè repetir-se el que va passar la setmana passada, dependrà de la intensitat. Previsiblement, les tempestes seran fortes.

La nit i matinada de divendres a dissabte serà el moment més complicat del cap de setmana. A partir de llavors, i durant el matí i tarda de dissabte s’han d’obrir clarianes i pel que sembla no hi haurà pluges. Diumenge podrien tornar a aparèixer, però tímidament.

Cap a mitja nit i matinada de dissabte a diumenge es podrien repetir els ruixats, molt menys probables i menys importants. Diumenge majoritàriament serà tranquil, amb núvols sobretot al sud del Maresme. En qualsevol cas, si plou seran quatre gotes i poca cosa més.

Podeu conèixer l’evolució del temps a través del portal del Servei Meteorològic del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *