JuntsxCalella – PDeCAT s’ha quedat sense cap de llista per a les municipals

L’anunci de Marc Buch com a nou cap de llista de Junts per Catalunya Calella i la seva sortida del PDeCAT ha estat una bomba que a les portes de Fira i Festa Major ha produït nombroses reaccions. De les primeres ha estat la del ja expartit de l’alcalde JuntsxCalella- PDeCAT. La formació demòcrata va emetre immediatament ahir al vespre un comunicat on lamentaven l’actual situació i asseguraven que els membres del grup municipal mantindrien “intacte” el compromís amb la ciutadania i amb els acords del pacte de govern. L’anunci de Buch ha precipitat que el partit de Montserrat Candini també hagi confirmat públicament la seva voluntat de concórrer a les pròximes eleccions del 28 de maig, sota la marca registrada de Junts x Calella. Els demòcrates confiaven en Buch per encapçalar la seva candidatura a les properes eleccions municipals.

Així ho ha afirmat el primer tinent d’alcaldia, Albert Torrent, qui també ha avançat que amb l’anunci d’ahir s’han quedat sense cap de llista. El partit demòcrata va posar la confiança en Marc Buch perquè fos el seu alcaldable.

Segur. Ens presentarem com a JuntsxCalella- Política Local. És la marca registrada que manté els drets electorals. Fins ahir teníem un cap de llista, en Marc Buch. Nosaltres li vam donar la confiança per ser alcalde amb la voluntat que fos el nostre proper alcaldable.

El partit comença ara la recerca d’un nou cap de llista després que Marc Buch anunciés ahir que es posa al capdavant de la formació de Josep Grima.

Des de JuntsxCalella-PDeCAT asseguren sentir-se “impactats i molestos” pel que defineixen com “canvi de rumb” de Buch. Albert Torrent és el primer tinent d’alcaldia.

Estem impactats. Hem quedat parats amb aquest anunci que no ens esperàvem per res. Una maniobra que no ens haguéssim imaginat mai amb l’argument de sumar… Estem molt afectats perquè són molts anys treballant junts i hi ha moltes relacions personals.

Asseguren que mantenen “intacte” el compromís amb la ciutadania i amb els acords del pacte de govern amb el PSC. Tot i això, conviden a l’actual alcalde a reflexionar sobre si està legitimitat per continuar al capdavant d’un projecte que, diuen, ja no és el seu.

Continuem amb el compromís que vam agafar davant la ciutadania amb la nostra llista. La gent es farà una pregunta que és si el senyor Buch està legitimat per abanderar un projecte que ja ha fet públic que abandona. És una pregunta que ens farem tota la ciutadania i una reflexió que haurà de fer ell.

Un escenari que podria implicar que Calella tingués un nou alcalde a les portes de les eleccions municipals del 2023. No obstant això, des del partit majoritari del Govern asseguren que Buch continuarà sent alcalde si ell així ho decideix i no s’escapa dels compromisos pactats pel partit.

De forçar-ho de cap manera. Entenem que s’adonarà que és una situació que no es pot mantenir, ser al capdavant d’un projecte en el qual ja no creus. El mantindrem com a alcalde sempre que ell ho decideixi i mentre no agafi un rumb que no és el marcat pel partit. Si això passa, no tindrà el nostre suport.

El comunicat que referma el compromís del grup municipal per seguir treballant fins a esgotar l’actual mandat està signat pels altres cinc regidors de JuntsxCalella-PDeCAT: Albert Torrent, Montserrat Mateu, Josep Gibert, Ramon Llamazares i Lucia Sánchez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *