Ramon Font sobre la segregació escolar: “No hi ha el mateix alumnat al Freta que a La Minerva. Si algú no ho veu, té pa a l’ull”

Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STEs, és molt crític amb el pacte contra la segregació escolar que van signar un centenar d’ajuntaments, entre els quals el de Calella. Considera que a la ciutat existeix la problemàtica i apunta que la solució passa per posar el dret d’educació dels infants per damunt de la llibertat de les famílies d’escollir el centre educatiu. Font posa d’exemple dues escoles calellenques, el Freta i La Minerva. A més, assenyala l’escola concertada com a part del problema i, per això, diu que hauria de desaparèixer.

Ramon Font veu el pacte contra la segregació escolar promogut pel Síndic de Greuges com una “rentada de cara”. És per això, que el sindicat USTEC-STEs no el va signar. El portaveu del sindicat majoritari de l’ensenyament públic a Catalunya assegura que el pacte no acabarà amb un problema que, diu, és ben evident a Calella.

És evident que no és el mateix el públic al Freta que a La Minerva. Si algú no veu això és que té pa a l’ull. Socialment i col·lectiva, no és bo. Crec que cohesionaria molt més el poble que les famílies no triessin els centres educatius, que toqués el centre educatiu. Llavors el que passa en aquest sistema és que tothom es preocupa de que les escoles estiguin bé, perquè tothom sap que et pot tocar qualsevol escola qualsevol dia i el que vols és que totes estiguin bé i això és al que hem d’aspirar com a societat

En una entrevista al programa La ciutat, Ramon Font també ha estat molt crític amb la Llei d’educació, que qualifica de “monstre” perquè deixa l’elecció de les direccions dels centres en mans de l’administració. Apunta que això comporta un gran risc de politització, que augmentaria en cas d’aplicació del 155.

Amb la Llei d’Educació de Catalunya hem fet un monstre perquè veníem de claustres democràtics que escollien les direccions de forma democràtica que discutien les coses de forma democràtica. Ara l’elecció de les direccions depèn en la seva majoria de l’administració, és a dir que l’administració tria les direccions i ara no només no són escollides pel professorat les direccions i ratificades pel Consell Escolar sinó que a més a més són les direccions les que trien el professorat

Arran del 155 i la situació viscuda a Catalunya per la seva aplicació, Font ha explicat que hi ha un terç dels docents que s’autocensura.

Sobre el finançament, un altre dels grans reptes als quals s’enfronta l’ensenyament, segons Font, recorda que es troba en pitjor situació que l’any 2010. En aquest sentit, ha reclamat 10.000 milions d’inversió més per fer front a les mancances dels centres públics.

El sindicat USTEC-STEs van tonar a ser escollit com a sindicat majoritari a l’ensenyament en les eleccions del passat mes de març.

A continuació, podeu escoltar íntegrament l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *