Notifiquen el desnonament de La Bruna pel 6 de novembre

La Bruna es va inaugurar el gener del 2017 com a centre social autogestionat

El llançament de La Bruna, el CSO de l’antic hotel La Gaviota, està previst pel divendres 6 de novembre, segons ha informat el mateix col·lectiu que s’hi va establir ara fa 4 anys per dur-hi a terme un “projecte de trobada, cultural i d‘acció política”. La notificació la van rebre la setmana passada i la seva intensió és resistir-s’hi per tal de mantenir viu l’espai de transformació social lliure i autogestionat. És per això, que han convocat una concentració pel mateix dia a les vuit del matí.

El CSO La Bruna, creat ara fa quatre anys, hi viuen actualment 45 persones sense recursos i sense llar a les que se’ls dona ajut habitacional d’emergència. El col·lectiu explica que ha ampliat el seu projecte en aquesta direcció atenent a les necessitats que hi ha en l’actual context de crisi i per mantenir la lluita contra “el capitalisme, l’especulació immobiliària, el feixisme i el racisme”, tal i com es recull en un comunicat que han penjat a la seva pàgina web.

convo bruna La Bruna anuncia que resistirà al desnonament previst pel divendres 6 de novembre al matí. I ho fa en una setmana en què el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, explicava en una entrevista al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV que l’espai s’ha convertit en un nucli de conflictivitat que acumula una trentena d’actuacions policials, bàsicament per problemes de convivència veïnal i, almenys en una ocasió, violència entre les persones que hi resideixen. Va dir que al consistori li consta que alguna d’elles són extutelats de la Generalitat de Catalunya

Amb totes les reserves del món, sí que sabem que hi ha joves ex-menes, potser vinguts d’altres indrets, no necessàriament els que van estar a Calella (…) Hem fet 30 actuacions, bàsicament per xivarri i música alta. També algun cas puntual de violència entre ells. És normal que els veïns estiguin nerviosos i angoixats.

Els veïns van fer una recollida de signatures que van entregar a l’Ajunament de Calella reclamant solucions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *