Rando aposta per donar continuïtat al Pressupost Participatiu

Foto: Ajuntament de Calella
Foto: Ajuntament de Calella

762 calellencs i calellenques majors de 16 anys han participat en les votacions per escollir quin projecte s’executarà amb la partida de 100.000 euros d’inversió del Pressupost Participatiu del 2022. La xifra millora significament l’assolida en l’última convocatòria –que va tocar fons– però encara és millorable, segons ha reconegut la regidora responsable del procés, Cindy Rando, en declaracions a Ràdio Calella TV. Amb tot, ha defensat la necessitat de mantenir aquestes iniciatives de participació directa en què la ciutadania pot implicar-se en la presa de decisions.

Cindy Rando, regidora de Participació de Calella, ha explicat que les xifres que deixa aquesta convocatòria fan necessària una reflexió, tenint en compte els recursos públics que es destinen per tirar endavant els participatius.

Volem que la gent pugui participar en la presa de decisions, això és el més important; i a partir d’aquí hem de reflexionar perquè l’esforç que fem és molt gran. S’ha de seguir sortint al carrer per explicar que hi ha aquest mecanisme de participació ciutadana per anar millorant mica en mica les xifres.

En relació a la proposta guanyadora, la que va obtenir gairebé la meitat dels vots recollits a l’urna i de forma telemàtica, Rando ha detallat que analitzaran tècnicament com haurà de ser i on s’haurà d’ubicar l’skatepark, i que el seu compromís és tenir-lo el més aviat possible.

Tot just acaben d’iniciar els tràmits. Ens enfrontem a un procés de valoració tècnica perquè és un projecte ambiciós i necessitem trobar el millor emplaçament possible (…) Volem tenir el procés enllestit quan abans millor, però la ciutadania sap que poden aparèixer inconvenients que alenteixin els terminis. Ara bé, el nostre compromís és tenir-lo fet en el mínim temps possible.

De cara la tardor s’espera que pugui entrar en funcionament el parc inclusiu al Passeig Manuel Puigvert, al costat del bar rodó. Aquest va ser el projecte guanyador del 2020, dotat amb 100.000 euros; tot i que el Ple Municipal acaba d’acordar suplementar la partida amb 25.000 euros complementaris.

Implicarà una reforma de tot el parc infantil que ja existeix per col·locar elements que siguin plenament adaptats. És ambiciós i preveiem que aquesta pròxima tardor estigui ja operatiu.

Se substituiran tots els elements de l’àrea de jocs infantils que hi ha ara per col·locar-ne de nous que siguin plenament adaptats per a infants amb diversa capacitat. També s’hi preveu crear una zona d’ombra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *