Rando, primera tinent d’Alcaldia: “Hem de buscar potencial econòmic fora de la ciutat”

L’àrea d’Economia local queda en mans del PSC – tal com es va avançar en la roda de presentació de l’acord de govern – i se n’ocuparà la primera tinent d’Alcaldia, Cindy Rando, que farà un any va assumir aquesta responsabilitat. Va ser com a conseqüència de la reestructuració de l’organigrama per les renúncies de Candini i Torres. Rando marcarà les directrius de les polítiques municipals sobre promoció econòmica, comerç i turisme, segons ha confirmat ella mateixa en una entrevista a La Ciutat, on s’ha fixat el repte de treballar per a la diversificació econòmica i la incorporació de noves activitats que generin una ocupació estable i de qualitat.

A finals de mes es celebrarà el ple d’organització municipal per oficialitzar la delegació de competències que farà l’alcalde Marc Buch entre els membres del seu govern. Ja s’havia anunciat quines àrees es quedaria Junts i quines el PSC, i avui Cindy Rando ha confirmat que podrà continuar amb la feina que ha fet en l’últim any en l’àmbit econòmic.

Hi he estat només un any però m’hi he sentit molt a gust. Ara queden moltes coses a fer. Tenim moltes accions a desenvolupar recollides a l’acord de govern, i crec positiu tenir el bagatge per seguir impulsant els projectes en marxa o posar-ne de nous. Contenta d’estar-hi al capdavant.

Promoció econòmica, comerç i consum, a més de turisme, són les carteres que portarà Cindy Rando amb l’objectiu – segons ha declarat – d’impulsar l’activitat local per mitjà de la diversificació. Assegura que el govern de Junts i el PSC es compromet a tirar endavant mesures i projectes que comportin el progrés econòmic i també social, de retruc. Llança la idea que generar ocupació és la millor política social que es pot fer en una de les ciutats més afectades per la desocupació del Maresme.

Desitjaríem l’atur zero a la ciutat, seria molt important perquè significaria que introdueixes gent nova al mercat laboral i les treus com a possibles demandants d’ajuts socials. Per això necessitem reactivar l’economia. Som ciutat turística i comercial, sectors molt importants però amb temporalitats, però també hem de portar nova activitat econòmica. Hem de buscar potencial econòmic fora de la ciutat. No serà fàcil però ho hem d’intentar.

Com ahir va dir l’alcalde Buch, avui Rando també s’ha referit al projecte de desenvolupament del sector urbanístic que hi ha al costat de l’enllaç amb l’autopista per crear-hi un polígon industrial. A més, ha parlat d’estrényer les relacions amb l’ATC i l’associació de comerciants per reforçar els dos sectors que són pilars de l’economia local, i de protegir el caràcter de proximitat i de qualitat de les botigues.

La líder dels socialistes ha vingut a confirmar el tarannà dialogant i de consens del govern que fan amb els juntaires. “Volem parlar i escoltar a tothom”, ha dit Rando.

A l’entrevista a La Ciutat, ha respost les paraules de Xavier Ponsdomènech (Esquerra) que en el mateix espai, i parlant sobre el pacte entre els dos partits, va dir que Buch estava en deute amb Rando per haver-se quedat dins el Govern quan va esclatar la crisi, ara fa un any. Ella ho ha negat i ha dit que es va prendre la millor decisió, a resultes del suport que han rebut a les municipals.

No ens devem res. Va sr la decisió que va prendre l’agrupació i ens ha anat bé, la prova és que en aquestes municipals hem tret tres regidors. Contents d’haver-nos mantingut en la decisió i la feina que hem fet.

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Calella estarà encapçalat per Cindy Rando, que ha estat la primera dona en presentar-se com a cap de llista pel partit a la ciutat. L’acompanyen Soufian Laroussi i Eva Cuadros. Els socialistes gestionaran també les àrees de gent gran, mobilitat, habitatge, nova ciutadania, polítiques socials i salut. La distribució del cartipàs municipal es portarà a aprovació del ple que s’ha de convocar per al dijous 29 de juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *