Reunió tensa de Calella en Comú amb el Govern sobre el projecte del Roser

Joan Juhé i Òscar Fruitos, assessors de Calella en Comú sobre el projecte del jaciment del Roser
Joan Juhé i Òscar Fruitos, assessors de Calella en Comú sobre el projecte del jaciment del Roser

Al cap de sis mesos d’haver-la demanat, Calella en Comú va reunir-se dijous amb l’equip de Govern i els tècnics municipals per conèixer els detalls del projecte de conservació i museïtzació de les ruïnes romanes i l’edificació de l’Aldi al sector del Roser. Pretenien poder fer aportacions per tal de “minimitzar l’impacte” sobre el patrimoni, però no n’han sortit contents. D’entrada, perquè el projecte ja està molt avançat i les seves propostes tampoc han estat valorades. Ho ha comentat el regidor portaveu Sebastián Tejada, qui també s’ha referit al moment de tensió que es va viure per la presència de Joan Juhé i Òscar Fruitós a la reunió, en qualitat d’assessors del partit.

Sebastián Tejada ha fet balanç de la reunió de dijous amb el Govern i l’arquitecte municipal.

Òbviament no és el mateix tenir la reunió fa sis mesos que ara, quan el projecte executiu ha evolucionat i és ara pràcticament definitiu. No obstant això, nosaltres que sempre hem procurat tenir un assessorament tècnic acurat, teníem confiança que es podrien fer aportacions. Però no va ser així.

El portaveu Sebastián Tejada ha explicat que, des de la seva posició en contra del projecte, van exposar algunes propostes i consideracions sobre la intervenció al sector per tal de minimitzar l’impacte sobre el patrimoni i donar “més aire” a les ruïnes. També perquè l’obra civil no blindi les futures prospeccions que es puguin impulsar.

Proposàvem ubicar l’accés a l’altra banda de la carretera N-II, que l’alçada de la cripta passés de 3 a 6 metres, que implica tirar l’aparcament i l’Aldi més al nord per aconseguir una exhibició més diàfana, i també estàvem preocupant perquè el mur que s’està fent a la zona est no permetés una exploració futura.

Els comuns han posat de relleu que la reunió arribava sis mesos després d’haver-ho demanat, i quan el projecte executiu està tancat. Hi van participar Joan Juhé i Òscar Fruitos –segons ha recalcat Tejada– com a assessors del partit en aquest tema. Són també dues persones vinculades a la plataforma opositora del projecte i la seva presència, segons ha transcendit, va inquietar l’equip de Govern.

En la primera petició, farà uns sis mesos, vam anunciar que ens acompanyaria el senyor Fruitós i vam notificar per escrit que també vindria el senyor Juhé. Sembla que l’alcalde no tenia aquesta informació i es va sentir molest. Però vaja, nosaltres estem en una actitud propositiva i no volem enfangar de cap manera aquest final de cicle.

Joan Juhé és el portaveu de la Plataforma per la dignificació de la Vil·la Romana de Calella i signant de la denúncia per les prospeccions que es van fer l’estiu passat al sector i que ha portat a Fiscalia a sol·licitar documentació a l’Ajuntament de Calella. De la seva banda, Òscar Fruitós ha participat en els actes organitzats pel moviment ciutadà que s’oposa al soterrament del jaciment arqueològic sota l’equipament comercial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *