Rituals neoxamànics en una casa de Sant Pol de Mar

Dues persones detingudes a Sant Pol de Mar acusades dels presumptes delictes de pertinença a grup criminal, contraban, tràfic de drogues i intrusisme professional, així com per infringir la Llei d’Estrangeria. La Policia Nacional ha informat dels resultats de l’operatiu que es va fer el divendres 24 de març al vespre en una casa del carrer Ramon Planiol i Claramunt, a la urbanització Can Balmanya, en el moment en què 23 persones anaven a participar en un ritual neoxamànic amb substàncies prohibides i que es consideren perilloses per a la salut. Per exemple, ayahuasca, granota kambo i gripau comú o mescalina. Són psicoactius que alteren el sistema nerviós central fent que qui les consumeix es torni més vulnerable i manipulable. Segons els investigadors, aquest tipus de productes es vinculen a les denominades sectes “new age” per aconseguir la captació dels que hi participen.

L’operació policial tenia per objectiu desarticular el grup dedicat al contraban de substàncies perilloses per a la salut i que se subministren en trobades organitzades sota preu a la població de Sant Pol de Mar.

La intervenció es va fer el divendres 24 de març a l’entorn de les nou del vespre al carrer Ramon Planiol i Claramunt, a la urbanització Can Balmanya de Sant Pol de Mar. Un cop dins, els investigadors van trobar-hi més d’una vintena de persones disposades a participar en el ritual. La casa estava preparada per acollir-ne el doble, una cinquantena. Hi havia habitacions preparades amb matalassos al terra per als participants a les activitats que el grup promocionava a través de les xarxes socials i Internet, on ja s’informava de l’administració de substàncies psicoactives com l’ayahuasca, el gripau comú o la granota kambo.

LLITS

En el registre practicat s’hi van intervenir 4.000 euros en efectiu, 2.000 dòlars en metàl·lic, diferents quantitats de substàncies i bàscules de precisió. També es va interceptar un enviament postal que un dels detinguts acabava de remetre amb un quilo de mescalina, un estupefaent fiscalitzat a nivell internacional. Segons els investigadors, aquest tipus de substàncies s’utilitzen en el marc de cerimònies practicades per les denominades sectes “new age”.

MATERIAL

El dispositiu estava coordinada per la Comissaria General d’Informació i va ser realitzada per les àrees regionals operatives de Vigilància Aduanera de Madrid i Barcelona i per la Brigada Provisional d’Informació de la Policia Nacional a Barcelona, sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Arenys de Mar.

També va comptar amb la col·laboració de l’Organisme Estatal d’Inspecció de Treball i Seguretat Social amb la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona perquè es va detectar la presència de ciutadans en situació irregular que realitzaven tasques de cuina, neteja o administració sense disposar d’un contracte legal ni estar donats d’alta a la Seguretat Social.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *