L’hospital i la salut centren els últims missatges d’Esquerra i la CUP

El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, va ser divendres a Mataró per anunciar la construcció del nou hospital d’atenció intermèdia de la capital del Maresme i, en l’atenció als mitjans, també va referir-se al compromís del Govern català amb l’ampliació del Sant Jaume de Calella. Paraules que la secció local d’Esquerra ha recollit en un vídeo publicat a les xarxes socials, en què afirma que aquesta és “la garantia” per a l’execució del projecte de modernització i actualització de les instal·lacions hospitalàries.

L’alcaldable d’Esquerra, Xavier Ponsdomènech, i la regidora Míriam Sellés, van trobar-se amb el conseller Balcells durant la seva visita a Mataró, que van aprofitar per tractar sobre el projecte d’ampliació de l’hospital de Calella i del calendari previst, a més de la previsió d’incrementar la plantilla. A xarxes, comparteixen les declaracions als mitjans locals en què el conseller de Salut afirma que “han compromès una ampliació per valor de 35 milions d’euros”.

És un hospital que necessita nous espais, una ampliació que hem compromès per valor de 35 milions d’euros que l’ha de dotar d’unes molt millors condicions per fer la seva tasca.

Són les primeres declaracions públiques del titular de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre el projecte d’ampliació de l’Hospital Sant Jaume anunciat el novembre del 2020 i que darrerament ha estat objecte de debat polític pels dubtes que han expressat algunes formacions durant la negociació pressupostària. Sigui com sigui, en l’últim Ple Municipal del mandat actual, l’Ajuntament de Calella va formalitzar el canvi d’inscripció jurídica dels terrenys que envolten el centre i que estan destinats a aparcament perquè se’n pugui fer la cessió al Departament de Salut.

La CUP planteja un Pla local de Salut que impliqui el consistori amb la defensa de la millor atenció als pacients

La formació cupaire ha donat a conèixer algunes de les propostes de l’eix salut del programa electoral que presentarà a les municipals del 28 de maig. La número 3 de la candidatura i membre de l’assemblea local, Mariona Riera, explica en un vídeo publicat a xarxes socials que la CUP defensa l’elaboració d’un Pla local que permeti detectar i indiqui mesures de solució davant les mancances actuals tant d’infraestructura com de personal i acabi de revertir les retallades, diu, des d’una perspectiva feminista.

Des de la Cup creiem que l’Ajuntament ha de recolzar les demandes dels i les treballadors de la sanitat perquè la millora de les seves condicions laboral simplica directament la millora de l’atenció als pacients. Cal que des de la posició dins del Consell Rector Des del Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’Ajuntament lluiti per incoporar el personal necessari per la renovació de les infraestructures obsoletes per millorar servei i reduir llistes d’espera. Exigim també el reforç dels serveis relacionats amb la salut mental, el programa d’atenció a la primària, els referents de benestar emocional i incorporar espais d’acompanyament emocional tant pels joves com per la criança.

La CUP també planteja un treball amb xarxa amb els moviments que defensen els serveis públics i que han estat capdavanters en la reivindicació perquè es reverteixin les retallades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *