Rusc d’abelles a la Sala Mozart

S’ha detectat un rusc d’abelles entre la teulada i el fals sostre de la Sala Mozart que l’Ajuntament treballa per treure. Degut a que es troba en un lloc de difícil accés, estan treballant de forma conjunta els tècnics de medi ambient del consistori amb el suport extern d’un apicultor, que traslladaran el rusc a un entorn natural.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch, ha explicat com està previst que retirin el rusc.

L’Ajuntament ja és coneixedor d’aquesta situació; ha detectat que hi ha un rusc d’abelles a una de les parets de la Sala Mozart, concretament hi ha una obertura de respiració que les abelles han aprofitat per crear-hi un rusc i el que farem ara és procedir a retirar-lo. El que passa és que s’ha de fer molt bé, és un procediment que porta una mica de temps perquè, com tothom sap, les abelles estan protegides per la seva importància i el que farem és el que ens diuen els tècnics, que és instal·lar una caixa que el que fa és capturar a la reina i, de mica en mica, va traient a les altres abelles. Diguéssim que el que fem és traslladar el rusc d’un lloc a un altre. Els especialistes s’emporten les abelles vives i les traslladen a un entorn natural on no puguin generar tantes molèsties com al mig d’un nucli urbà.

Buch ha assegurat que el procediment de trasllat no afectarà a totes les activitats previstes a la Sala Mozart.

Això no implica la paralització de la Sala Mozart perquè abelles n’hi ha hagut sempre, sinó cada cop que hi hagués un rusc, hi hauria problemes. Ja estan preparades les empreses, és un procés que no és d’avui per demà però ja està en marxa i, per tant, no paralitza res perquè les abelles a la Sala Mozart al estar en funcionament i ser fosca, no entraran. De fet, ja no entren a dintre actualment, però si que hi ha obertures i el punt on estan exactament aprofiten un forat i estan a la paret, no entren a dintre la sala.

Buch ha explicat que el clima afecta en gran mesura la retirada del rusc; ha admès que les pluges dels últims dies han endarrerit una tasca que, de per si, és lenta i complicada.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *