“Saben aquell”, la pel·lícula d’abril del Cicle Gaudí arriba a l’Auditori

El biopic d’Eugenio es projecta aquest dijous 25 d’abril a l’Auditori de Can Saleta (21h). Distingida com una de les pel·lícules de l’any, especialment per la interpretació de l’actor malgratenc David Verdaguer, que calca l’aspecte i els gestos del popular humorista que es va caracteritzar per utililitzar la frase “Saben aquell” com a ganxo per arrancar els seus acudits. I és l’escollida per donar nom al film dirigit per David Trueba que es podrà veure a Calella com a seu del circuit estable de cinema català que promou l’Acadèmia Catalana de Cinema. El preu de l’entrada general és de 4,50 euros i es pot comprar online. Hi ha tarifes reduïdes per als titulars del Carnet Jove i els socis del Club Vanguardia.

Eugenio, l’humorista de mal humor assegut al tamboret, barbut i amb ulleres negres, i sempre amb una cigarreta encesa i un got de tub, protagonitza la història de Saben aquell, la pel·lícula dirigida per David Trueba que narra els inicis a l’escenari d’Eugeni Jofra, a la Barcelona de la dècada del 1960 i 1970. La trama segueix la seva relació amorosa amb la Conchita, amb qui comença a actuar en un duet musical però deixa de banda quan passa a dedicar-se als espectacles de comèdia que li van portar popularitat.

SINOPSI

Barcelona, finals dels 60. Eugenio Jofra, un jove joier, coneix Conchita en un autobús de línia. L’atracció és instantània i tots dos comencen la història d’amor de les seves vides. Eugenio aprèn a tocar la guitarra per acompanyar Conchita, per a la qual cosa haurà de lluitar contra la por escènica.

Comença així la carrera musical dels dos. Quan Conchita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç Eugenio que dugui les actuacions a terme tot sol. Quan torna, Eugenio ha esdevingut un fenomen de l’humor underground de la ciutat.

A poc a poc, entre tots dos aniran construint el personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, les cigarretes i el got de tub, que es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure’s amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb “Saben aquell…”.

La pel·lícula omple la cartellera de totes les sales del país que formen part del circuit estable de cinema català que promou l’Acadèmia Catalana de Cinema amb el Cicle Gaudí. A Calella, la projecció a l’Auditori de Can Saleta està programada per aquest dijous 25 d’abril, a les 21h. El preu de l’entrada general és de 4,50 euros i es pot comprar online. H hi ha tarifa reduïda per als titulars del Carnet Jove i els socis del Club La Vanguardia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *