S’administrarà la tercera dosi de reforç als majors de 60 anys i professionals sanitaris

El govern espanyol ha aprovat administrar una tercera dosi de la vacuna de la Covid a totes les persones majors de 60 anys i als professionals sanitaris i sociosanitaris. L’objectiu és mantenir una estratègia de vacunació que ha situat a Espanya al capdavant dels països Europeus, i amb una incidència acumulada i nombre de casos molt inferior a la resta d’estats. La ponència de vacunes del Ministeri de Sanitat ho va acordar ahir al vespre i ara la decisió serà ratificada per la Comissió de Salut Pública.

El mateix president, Pedro Sánchez, anunciava ahir des de Turquia que les persones més grans de 60 anys i tots els professionals sanitaris i sociosanitaris rebran una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

S’ha arribat a l’acord de vacunar amb una tercera dosi de la vacuna a tota la població major de 60 anys i al personal sanitari i sociosanitari. Elevarem la proposta a la comissió de salut pública i ho treballarem amb les CCAA per continuar protegint aquests col·lectius.

Ara la Comissió de Salut Pública serà qui decideixi a partir de quan i quin dia es començarà administrar la tercera dosi. Des del Ministeri s’espera iniciar la campanya entre finals i principis d’any, sobretot a partir del gener quan augmentarà l’arribada de vacunes. Previsiblement seran dosis de Pzifer o de Moderna. Fins ara a Catalunya ja s’han punxat més de 360.000 terceres dosis.

Les dades epidemiològiques augmenten progressivament

El reforç d’aquesta dosi és una de les claus per frenar l’avenç de la sisena onada de la Covid que afecta sobretot al centre d’Europa, però que també es comença a notar a Catalunya. En les últimes 24 hores Salut ha notificat 1.428 nous casos i 11 defuncions. A Calella les dades epidemiològiques es mantenen estables, però en un llindar molt alt. El risc de rebrot se situa en els 288,61 punts, gairebé 20 punts per sobre respecte la xifra de dimarts passat. La Rt passa del 2,57 al 2,39, encara en fase expansiva. Això vol dir que una persona de mitjana en contagia a dues. En els últims set dies s’han diagnosticat 18 casos positius i l’acumulat quinzenal creix fins al 24. Ara, la incidència acumulada per cada 100.000 habitants és de 120,61.

82 alumnes confinats a les escoles de Calella

L’augment de les dades epidemiològiques també s’està traduint en un increment d’alumnes confinats, sobretot, a les escoles de primària calellenques. Segons el portal Escoles Segures del Departament d’Educació, en els últims 10 dies, El Far, l’Escola Pia i el Freta han tingut algun positiu i 82 alumnes en quarantena.

On hi ha una major afectació per coronavirus és a l’escola El Far, amb dos grups confinats i un total de 55 alumnes fent quarantena a casa. Al centre, però no s’han detectat casos positius en els últims 10 dies.

Li segueix l‘Escola Pia, amb un grup confinat, 25 alumnes en quarantena i 11 casos positius per coronavirus.

A l’escola Freta no tenen cap grup confinat, però en els darrers 10 dies sí que s’han detectat dos nous positius i només s’han confinat dues persones.

A l’escola La Minerva i a l’Institut Bisbe Sivilla a hores d’ara no hi ha cap alumne confinat, ni s’ha detectat cap positiu en els darrers dies.

Tots els centres educatius calellencs continuen oberts i funcionant segons les mesures anticovid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *