Organitzen una fira solidària perquè l’Àritz i l’Aina puguin tenir una vetlladora a l’escola

Les famílies d’una escola de Pineda de Mar han organitzat per aquest dissabte una fira inclusiva per recaptar fons i poder pagar l’atenció de dos nens de 4 anys amb necessitats educatives especials. Volen contractar una vetlladora que els acompanyi i doni suport durant tota la jornada escolar. Ara mateix, el Departament d’Educació només cobreix una hora al dia, però a l’Àritz i l’Aina els cal una atenció individual constant. Els dos infants estan cursant P4 a l’escola FEDAC i tenen una discapacitat reconeguda amb un grau tres de dependència. Les famílies dels dos nens i l’AMPA del centre han muntat aquesta iniciativa solidària per intentar cobrir econòmicament el servei.

Sara González, mare del petit Àritz, denuncia que el Departament d’Educació només els hi garanteix una vetlladora durant una hora al dia per fer les tasques d’acompanyament i suport, quan aquests dos alumnes necessitaren una persona durant tota la jornada lectiva per cobrir les seves necessitats.

Els nostres fills tenen una discapacitat important amb un grau de dependència tres. Van a una escola ordinària i Ensenyament només els hi posa una vetlladora durant dues hores al dia, perquè els dos alumnes van a la mateixa classe. Ells necessiten algú tota l’estona pendents d’ells, perquè no són autònoms. Per posar un exemple, si volen aigua, si no els hi dones, ells no la demanaran mai.

Exposa que els vetlladors són els professionals dedicats a l’atenció directa d’aquests infants amb necessitats educatives especials en horari escolar. De fet, en els últims anys el nombre d’hores de vetlladors que contracta el departament d’Ensenyament no ha crescut al mateix ritme que ho ha fet el nombre d’infants diagnosticats amb alguns trastorns, com TDAH o discapacitat.

Ara, per intentar resoldre el problema, tant aquestes dues famílies com l’AMPA de l’escola, han organitzat una fira benèfica per recaptar fons i contractar a una vetlladora que destini tota la seva jornada laboral, de dilluns a divendres, matí i tarda, a atendre les necessitats que presenten aquests dos alumnes de P4 per tal que segueixin els seus estudis amb normalitat.

Hem pensat fer aquesta fira solidària perquè el que recaptem seria per pagar a la vetlladora perquè pugui estar amb ells i que els nens estiguin ben atesos. Un dels pares de la classe són firaires i han cedit tres atraccions, tindrem també una paradeta de cotó de sucre, animació i moltes sorpreses.

La Fira es farà dissabte durant tot el dia a la plaça de la Pubilla, d’11 a 18 h. Hi haurà atraccions pels més petits i paradetes de menjar i roba de comerços de Pineda. Tots els diners recaptats amb la venda de tiquets aniran destinats al pagament íntegre de la vetlladora que necessiten els petits Àritz i Aina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *