Salut dona consells per evitar que el virus entri a les llars

IMG_6999

El Departament de Salut ha publicat a través del seu compte de Twitter un seguit de mesures higièniques per protegir-nos a casa del coronavirus. Unes mesures que clar aplicar quan tornem a casa després de comprar o treballar i evitar així la propagació del virus. Segons els experts el virus pot viure damunt les superfícies entre 2 hores i 9 dies.

Però que cal fer quan tornem a casa després d’haver estat fora? Doncs bé, Salut ha donat vuit mesures que poden evitar que contagiem el coronavirus a les persones que conviuen amb nosaltres:

  • Un cop tornem a casa és important deixar la bossa, les claus i les sabates a l’entrada de l’habitatge, intentant no tocar res fins que ens desinfectem o ens rentem les mans.
  • Quan tenim les mans netes, és important treure’ns la roba que portem i guardar-la en una bossa de plàstic, evitant així el contacte amb altres peces de roba.
  • El següent pas que hem de fer és passar per la dutxa.
  • També cal netejar les ulleres i el telèfon mòbil, dos elements que toquem sovint i que poden estar contaminats.
  • I per últim, mantenir ventilades totes les estances comunes de la casa.

I què passa amb els aliments que hem comprat?

El primer que hem de fer és treure els productes de les bosses i els embolcalls i rentar amb una solució desinfectant tots aquells paquets que no es puguin obrir. Es recomana també desinfectar bé la superfície on dipositarem els aliments un cop nets.
La fruita i la verdura cal rentar-les, submergint-les uns minuts en aigua calenta i amb unes gotes de lleixiu i després esbandir-les molt bé.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat